Bivši zet najbogatije Hrvatice: Posudio sam joj pola milijuna funti u gotovini

Foto: Profimedia

JAMES STUNT, bivši suprug Petre Ecclestone i nekadašnji zet najbogatije Hrvatice Slavice Ecclestone, dao je iskaz na sudu, gdje mu se s još sedam osoba sudi zbog pranja novca, točnije 266 milijuna funti, a sada tvrdi da je bivšoj punici Slavici navodno dao "pola milijuna funti u gotovini kako bi ona mogla kupiti Monetovu sliku vrijednu 2 milijuna funti".

Stunt je rekao i da je kod sebe uvijek imao velike količine novca jer je bio ovisan o kockanju, a spomenuo je da mu je u kockarnicama često društvo bio i punac Bernie.

"Imao sam 'kredit' od 5 milijuna funti u svakom kasinu u Londonu i Las Vegasu. Bernie je radije meni davao novac nego kladioničarima", rekao je.

Dodao je i da ga je bivša supruga Petra ostavila dva mjeseca nakon što mu je platila raskošnu proslavu 35. rođendana, koja je bila organizirana u čast njegovog starijeg brata Leeja Stunta koji je preminuo nekoliko mjeseci ranije.

Na proslavi je pjevao P. Diddy, koji se navodno odrekao pola honorara, a sve troškove podmirila je Petra. Njihov brak propao je samo nekoliko tjedana kasnije.

Odbacio optužbe za pranje novca i krivotvorenje

Podsjećamo, Stunt je navodno tijekom braka s Petrom trošio ogromnu količinu novca, uključujući 800 tisuća funti na Lamborghinije. Kada je novca nestalo, Stunt se, prema riječima svjedoka, okrenuo pranju novca u prevari vrijednoj preko 266 milijuna funti.

Naime, Stunt je jedan od osmero optuženih za pranje novca. Vreće s gotovinom prane su preko tvrtke Fowler Oldfield Ltd., odnosno trgovca zlatom iz Bradforda, pišu britanski mediji. 

James je ranije tvrdio da je on "sam po sebi milijarder", no tužitelj Nicholas Clarke izjavio je da su njegove osobne financije pune nelogičnosti. Clarke je istaknuo i očigledne razlike između službenih poreznih i poslovnih dokumenata, u kojima se detaljno opisuju Stuntovi prihodi, ali je rekao i da je Stunt imao pristup "neograničenim resursima" kada je bio u braku s Petrom Ecclestone preko zajedničkog računa.

No, kada je Stunt odlučio pokrenuti vlastiti investicijski posao s "brendiranim zlatnim polugama", morao se obratiti svom puncu milijarderu, Bernieju, i zamoliti ga da mu bude jamac. "Da je Stunt milijarder, kako tvrdi, onda uopće ne bi bilo potrebe za vanjskim jamstvom. Takvu financijsku potporu treće strane trebaju samo oni koji nemaju novca", zaključio je tužitelj.

Buran razvod Petre i Jamesa

Podsjećamo, Petra se od Jamesa Stunta razvela 2017. godine nakon šest godina braka, a s njim ima troje djece - kćer Laviniju te blizance Andrewa Kulbira i Jamesa Roberta. Razvod je bio buran, a britanski mediji su pisali da se Stunt na sudu ponašao "sramotno i ponižavajuće". 

Navodno je rukom simulirao pištolj, a potom pokazao na svog tasta Bernieja i nazvao ga "pičkom". Na kraju ga je rukom udario po ramenu i izletio iz sudnice, a Bernie je krenuo za njim, no sudac ga je zaustavio. Osim toga, cijelo vrijeme se smijao, rugao i dizao ruke u zrak i tako ometao sud. 

Iste godine kad se razvela od Stunta, Petra je upoznala Sama Palmera, s kojim ima kćer Millie.

Pročitajte više