Bizarni reality show: "Čovjek protiv zvijeri"

NAKON što je fenomen reality show-ova dosegao ogromnu popularnost širom svijeta, domišljati su se producenti sjetili napraviti reality show u kojem se ljudi natječu s divljim životinjama u raznim disciplinama.

Reality show američke televizije Fox nazvan "Čovjek protiv zvijeri" prikazuje ljude, specijaliste u svojim disciplinama, kako se natječu s pažljivo odabranim životinjama u "svojim" disciplinama.

Tako su gledatelji showa "Čovjek protiv zvijeri" mogli vidjeti sumo hrvača u borbi protiv orangutana, profesionalnog plivača koji pokušava plivati brže od delfina, te jednog američkog specijalca, inače pripadnika elitne postrojbe Navy Seals, koji se natjecao s čimpanzom u brzini prelaženju kursa s preprekama.

Show je već emitiran u SAD-u, gdje je dosegao veliku gledanost, a američki su se gledatelji najviše oduševili natjecanjem 44-orice patuljaka i jednog slona, koji su pokušali što brže vući transportni avion DC-10 po pisti.

Ništa manje popularno nije bilo ni natjecanje opasnog grizzly medvjeda i Japanca Takere Kobayashija, inače svjetskog prvaka u jedenju hot-dogova. Grizzly i Kobayashi natjecali su se tko će pojesti više kobasica u dvije minute.

Prikazan je i svjetski dvoranski prvak na 200 m, Shawn Crawford, koji je pokušao istrčati 100 m brže od žirafe i zebre. Lako je pobijedio žirafu, ali zebru nije, za što je okrivio zebru koja je, prema Shawnovim riječima, "varala na startu".

Pročitajte više