Blanka Vlašić: Jedna teta na 16-ero djece u vrtiću? Ja imam puno posla i s jednim

Foto: Instagram

BLANKA Vlašić rodila je sina Monda 8. studenog prošle godine, na svoj 39. rođendan. Sada je progovorila o dječjim vrtićima i uvjetima u kojima djeca borave. Čula je da se jedna teta zna brinuti i o 16-ero djece, što je po njoj neprihvatljivo.

Smatra da je jedna teta na 16-ero djece premalo

"U razgovoru s mamom dječaka od 2.5 godine saznam kako im je u vrtiću jedna teta na 16-ero djece. Dakle, to su djeca od 1.5 do 2.5 godine, većinom još u pelenama. Zamislite samo promijeniti svima pelenu (više puta tijekom smjene), biti pozora da netko nije upišan i ukakan dulje vrijeme.

Zatim nahraniti svakoga, umiti poslije jela... A što je s igrom, animacijom? Što kada jednom dijete udari, a nije na vrijeme primijećeno što se događa? Ja s jednom djetetom imam pune ruke posla, nezamisliva mi je odgovornost i predanost za njih 16 istovremeno", napisala je bivša atletičarka.

Smatra da roditelji nemaju izbora i da ostavljaju djecu u "nezahvalnim okolnostima". 

"Pitam se, pitam vas jer mi do sada ova problematika nije bila bliska. Nedostaje li nam kvalificiranih odgajatelja ili je problem u sustavu koji ne zapošljavam dovoljan broj? Pitam se što je sa seminarima, edukacijama i sličnim sadržajima koje postojeći odgajatelji trebaju/žele/moraju pohađati, kako se organizira to vrijeme?

Jer to dijete mora provesti pola dana (pet dana u tjednu) među 16 djece, sa samo jednim odgajateljem koji mu se ne može, uz najbolju volju, posvetiti onoliko koliko je (minimalno) potrebno. A dijete treba zagrljaj, pažnju, blizinu, razgovor... Roditelji nemaju izbora, ostavljaju dijete u nezahvalnim okolnostima s odgajateljima koji, sigurna sam, daju najbolje od sebe u zadanim uvjetima", dodaje Blanka.

Pročitajte više