Bliska prijateljica otkrila kako se Iman nosi s Bowiejevom smrti: "Tuga dolazi u valovima..."

Foto: Splash

BETHANN HARDISON, bliska prijateljica obitelji Bowie, otkrila je medijima kako je Iman podnijela suprugovu smrt.

"Dobro je. Dobro smo. Držimo se. Tuga dolazi u valovima, znate... Davidov odlazak je golem gubitak, ne samo gubitak umjetnika, nego i čovjeka", rekla je Bethann.

Bowiejeva najuža obitelj godinu i pol je znala da boluje od karcinoma, a Iman se posljednjih dana njegovog života starim fotografijama i porukama na društvenim mrežama prisjećala nekih boljih vremena.

Tek nakon njegove smrti doznalo se da se legendarni glazbenik borio s bolešću i vremenom koje mu je ostalo kako bi stigao dovršiti posljednji album.

"Znao sam da je bolestan oko godinu dana. Počeli smo surađivati na našoj predstavi, Lazarusu, kada mi je u povjerenju rekao da vjerojatno neće moći biti na svim probama zbog svoje bolesti. Rekao mi je da ima rak. Rak jetre", otkrio je režiser Ivo van Hove.

"Ostatak ekipe nije znao, a mislim da nisu znali ni glazbenici s kojima je surađivao na albumu Blackstar. Trudio se završiti oba projekta na vrijeme, ne dozvoliti bolesti da pobijedi", dodao je van Hove i prisjetio se premijere mjuzikla Lazarus u New Yorku, koja je održana u prosincu.

"Došao je, nije htio razočarati fanove. Kasnije se pisalo kako je sjajno izgledao, kako je bio zdrav. No iza scene je kolabirao od iscrpljenosti. Tada mi je postalo jasno da je to možda posljednji put da ga vidim", priznao je Ivo.

Pročitajte više