Bloger Nik piše recenzije hrane u avionima. Evo što kaže za Croatia Airlines

Foto: Twitter/Croatia Airlines/PIXSELL

BLOGER Nik Loukas je prvi gastro kritičar specijaliziran za hranu u avionima. Na svom blogu Inflight Feed objavljuje informacije o ponudi i opcijama u svim klasama pojedine aviokompanije, uz što prilaže fotografije i recenzije one hrane koju je probao. Loukas ocjenjuje i hranu u loungevima aviokompanija.

Osim toga, na svom blogu objavljuje vodiče i korisne tehničke informacije. Godine 2017. osvrnuo se na ponudu u Croatia Airlinesu. U lipnju te godine u biznis klasi Croatia Airlinesa Nik je letio iz Frankfurta u Zagreb. Napisao je tada da "ako nešto želite proslaviti na letu Croatia Airlinesa, možete naručiti tortu s pjenušcem za nevelik novac ili tražiti strogo veganski meni na Virgin Airlinesu i predomišljati se o tome što ćete jesti do 24 sata prije leta".

"Bio sam ugodno iznenađen"

"Letio sam Croatia Airlinesom iz Frankfurta u Zagreb kako bih uhvatio let za New York s Air Srbijom. Umjesto da ostanem u tranzitu u Zagrebu, odlučio sam poletjeti prvim letom iz Frankfurta i provesti dan u Zagrebu prije nego što krenem. Ako imate priliku posjetiti Zagreb, toplo ga preporučujem, prekrasan je grad, a moja je jedina želja bila da imam više vremena razgledati ga.

Croatia Airlines je u studenom 2016. godine pokrenula novi program prehrane u biznis klasi pod nazivom 'Inspirirano Hrvatskom', a putnici mogu očekivati ​​domaću, kvalitetnu tradicionalnu hranu poput purice s mlincima, pašticade, viške pogače ili splitske torte. Avioprijevoznik se udružio sa splitskim Uje Oil barom, gdje je chef Dino Galvagno kreirao ponudu jela isključivo za tu klasu.

Iako je moj let bio prekratak (i ​​prerano ujutro) da bih iskusio (Galvagnove) kreacije, bio sam ugodno iznenađen ponudom obroka na tako kratkom putovanju.

"Ponuda je bila impresivna, a usluga izvrsna"

Prije polijetanja, kabinsko osoblje prolazi kroz kabinu kako bi ponudilo piće prije polaska. Ovaj let je trajao samo jedan sat, tako da nisam puno očekivao, obično na tako kratkim letovima nećete dobiti topli obrok jer posada nema dovoljno vremena da pripremi hranu.

Nakon polijetanja počelo je posluživanje hrane. Poslužen je kontinentalni doručak od svježeg voća, žitarica, jogurta i pladnja sa sirom, tunom, cherry rajčicama, limunom i maslinama. Doručak inspiriran dalmatinskom obalom bio je svjež, lagan i pristojna količina hrane za tako kratak let. Pekarski proizvodi bili su posluženi topli, a plata od tune/sira bila je vrlo ukusna.

Ne samo da je ponuda bila impresivna za tako kratak let, nego je i usluga bila izvrsna. Kabinsko osoblje stalno je prisutno u kabini i brine da svi budu sretni, da imaju pune čaše i dodatne pekarske artikle. Bili su ljubazni, izuzetno profesionalni i ugodni", napisao je Nik na blogu.

Pročitajte više