Blogerici koja je žicala smještaj vlasnik hotela priredio novi šok: "Plaćanje samo u eurima"

Foto: Instagram/Twitter

RAT između blogerice koja je žicala besplatan smještaj i vlasnika hotela koju ju je zbog toga dobro oprao se nastavlja.

Paul Stenson je na svom Twitteru objavio fotku lažnog računa koji će poslati blogerici, a kojim je odlučio naplatiti publicitet koji joj je priskrbio.

Iznos računa je 5,289,000 eura, a u opisu plaćanja stoji:

"Provizija za pojavljivanje u 114 članaka u 20 zemalja s potencijalnim dosegom do 450 milijuna ljudi."

Vlasnik "The White Moose Hotela" također je napomenuo da se "plaćanje ima izvršiti u eurima", te da se "spominjanje u videima ne računa kao plaćanje".

Iako se vlasnik toliko razbjesnio Ellinom ponudom da napravi promociju njegovog hotela u zamjenu za petodnevni boravak da je svim blogerima zabranio dolazak, ispostavilo se da se i on sam bavi sličnim promoviranjem.

"Paul&Jason imaju oko 200 tisuća pratitelja na društvenim mrežama. Ako biste vašem brendu željeli osigurati dodatnu vidljivost, Snapchat White Moosea je mjesto za vas. Za razliku od ostalih influencera, mi nećemo vaš brend na neprirodan i priređen način. Naglasit ćemo vaš proizvod ili uslugu uz prirodan i duhovit pristup i uvijek ćemo navesti svoje iskreno mišljenje", stoji na njegovoj internetskoj stranici.

Iako je Elle zbog njegove javne prozivke dobila mnoštvo novih pratitelja, također je doživjela brojne uvrede.

Nazivali su je "odvratnom žicericom", a neki su joj čak i prijetili smrću.

"Neka tvoj osmjeh promijeni svijet. Ne daj da svijet promijeni tvoj osmjeh", napisala je ona na jednoj od zadnjih objava na Instagramu.

Neki od komentatora poručili su joj da se prestane ponašati kao derište, a napomenuli su joj da hotelu nije ponudila nikakvu marketinšku strategiju, portfolio, niti demografske podatke o svojim pratiteljima.

Drugi su stali u njenu obranu.

"Ako nikad nisi bio bloger, tvoje mišljenje nije relevantno jer nemaš pojma. Biti bloger ili influencer je ozbiljan i težak posao", napisala je jedna pratiteljica.

"Ona plaća svoje račune i organizira posao, a samo su joj 22 godine. Tražila je poslovnu suradnju. Namjeravala je raditi i napraviti sadržaj u zamjenu za smještaj", dodao je drugi.

"Nije da je mislila tamo biti bez da išta radi. Ako hotel nije htio prihvatiti suradnju s njom, trebali su poput odgovorne odrasle osobe pristojno odbiti umjesto da je pljuju", zaključio je treći.  

Pročitajte više