Bogdan je u srpskoj seriji koja se ne prikazuje kod nas trebao glumiti Pavelića

Foto: Instagram

TISUĆE ljudi diljem Balkana željno iščekuju drugu sezonu megapopularne serije Dragana Bjelogrlića Senke nad Balkanom. Jedna od glavnih zvijezda serije je Goran Bogdan, koji je jučer napravio pomutnju izjavom da ga "boli kurac za Hrvatsku i hoće li se serija tamo prikazati", a uz Bogdana tu su i ostala velika imena glumišta s područja bivše Jugoslavije. 

Goran Bogdan na početku je trebao igrati Antu Pavelića, ali na kraju je uloga ipak pripala Bojanu Navojcu. Pisalo se da je Bogdan odbio igrati Pavelića, ali izgleda da je presudio redatelj. Bogdan je o seriji progovorio za Kurir prije dvije godine, kada se počela emitirati prva sezona.

"Bjela me zvao da igram lik Ante Pavelića pa je poslije odlučio da igram Mustafu Golubića. J... ti tu povezanost, što je on iz Hercegovine. Ne verujem u geografsku povezanost. Čitao sam 'Dosije Golubić', ali sam ga igrao po uzoru na likove koje su živjeli sa mnom od devedesetih i bili zeznuti. Mustafa nije dobar ni loš, nego ga okolnosti stavljaju u takvu poziciju. On je bio čovjek najupućeniji u događaje u svijetu. Uvijek je korak ispred drugih. On je iz Stoca, a jedino mi je bilo lakše dočarati ga jezično. Mustafa Golubić je tajna po sebi i Hercegovina koja nije ispričana. Rodio se 30 kilometara od mog mjesta, a organizirao je ubojstvo Trockog”, kazao je Bogdan tom prilikom.

Serija na IMDbu ima ocjenu 9,2, a prvu sezonu prikazale su brojne televizije u regiji. Prati događaje na Balkanu između dva svjetska rata. U prvoj sezoni gledatelji su pratili događaje iz 1920-ih u Beogradu. U središtu događanja su pedesetogodišnji inspektor kriminalne policije Andra Tanasijević Tane i njegov novi suradnik, mladi forenzičar Stanko Pletikosić. Beograd je predstavljen kao mjesto u kojem se kriminal svodi na klasične pljačke i ubojstva, ali u kome najveće probleme ipak prave ratovi narkokartela, kojima je Beograd samo trasa za dalji šverc skupe droge prema Europi i Americi.

Druga sezona serije odvija se tridesetih godina 20. stoljeća i ovih dana se počinje prikazivati na srpskom RTS-u.

Pročitajte više