Bolesna braća samo na Indexu: Internetska premijera spota "Stari reper"

BOLESNA BRAĆA vratila su se na scenu nakon sedam godina izbivanja singlom "Stari reper" za koji je snimljen i spot. Hrvatsku premijeru spot je imao 1. travnja, a danas ga ekskluzivno možete pogledati samo na Indexu u sklopu internetske premijere.

Gorka sudbina starog repera tema je ovog videouratka Bolesne braće, a na samom kraju spota Bizzo i Baby završavaju u policijskoj marici. Snimanje se odvijalo pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza, koji je radio spotove za najpoznatije hrvatske zvijezde. Pjesma "Stari reper" već se nekoliko tjedana vrti na radijskim postajama pa je refren "...ove godine nemamo hit..." već dobro poznat hrvatskoj publici.

Album će možda slušatelje na prvu šokirati

Singl i spot najava su za novi album Bolesne braće "Veliki umovi 21. stoljeća" koji će izaći u travnju. "Album smo radili dugo, guštali smo i eksperimentirali, to jest radili pjesme kako nam je došlo, kako nas je zafuralo, bez ograničenja samo na hip-hop, što, naravno, ne znači da smo ga se odrekli", kaže Bizzo i dodaje da im je hip-hop i dalje kamen temeljac, ali trudili su se da u zvuku budu drukčiji od ostalih hip-hop izvođača. Ističe kako će album možda slušatelje na prvu šokirati, pogotovo one koji su navikli na staru Bolesnu braću, ali isto tako ovim albumom će proširiti raspon slušatelja, jer su i sami oduvijek konzumenti i štovatelji raznih glazbenih stilova poput funka, elektronike, alternative, rocka i punk rocka.

"Glasnije, moćnije i s jajima"

Album "Najveći umovi 21. stoljeća" rađen je za live nastupe, tvrde Bolesna braća, i kad se sluša uživo, zvuči još "glasnije, moćnije i s jajima", kako sami ističu. Album je sniman s live bendom vrhunskih glazbenika, a gosti na njemu su Aya Azucena, Kristijan Beluhan, Edo Maajka, Ida Prester, Dino Dvornik i nekoliko rep legendi iz SAD-a. "Pjesme su o temama koje nas svakodnevno okružuju, od bračne nevjere, dizanja kredita, frustracije starih muzičara koji pokušavaju napravit hit, nabrijanih klinaca koji bi uspjeli u rep svijetu, o voajerizmu, životu u gradu i mržnji prema političarima", kažu Bolesna braća.

Mislimo da će album biti zabranjen čim izađe

Album je producirao Dooks, osim pjesme "Majmun Chite" koju potpisuje Koolade, dok je za ideje bio zadužen Bizzo. "Radili smo, kao i obično, album sa 15 singlova iako ima 12 pjesama", kažu u šali članovi Bolesne braće te tvrde da je ipak riječ o ozbiljnijem albumu iako će i stari fanovi doći na svoje. "Mislimo da će biti zabranjen čim izađe!", poručuju Bolesna braća.

Pročitajte više