Bono glasno slušao nove pjesme grupe U2 i javnosti otkrio cijeli album

NEKOLIKO novih, još neobjavljenih pjesama grupe U2 našlo se na internetu nekoliko mjeseci prije izlaska albuma, a za sve je "kriv" upravo frontmen grupe, Bono Vox. Popularni je pjevač, naime, slušao radne verzije novih pjesama u svojoj vili na francuskoj rivijeri, a jedan od prolaznika je brzo reagirao te je sve snimio na svoj mobitel. Nakon što je pročistio snimke, stavio ih je na YouTube, na radost svih obožavatelja koji ne mogu dočekati novi materijal.

Obožavatelj iz Nizozemske priznao je medijima kako je, šetajući plažom, došao do Bonove vile i čuo nešto za što je pretpostavio da su nove pjesme. Njegova se procjena pokazala točnom - prvo ih je plasirao na neslužbenu stranicu grupe U2, a nakon što su forum preplavili pozitivni komentari, odlučio ih je staviti i na YouTube. Tamo se, pak, nisu dugo zadržale, jer je grupa brzo reagirala i dobila zabranu distribucije zbog kršenja autorskih prava.

"Moment Of Surrender", "For Your Love", "Sexy Boots" i "No Line on the Horizon" nove su pjesme grupe U2 koje ovih dana kruže mailovima, ali grupa ne smatra da im je curenje pjesama na internet pokvarilo novi projekt. Pripremali su ga gotovo četiri godine, a snimali u najvećoj tajnosti - kako bi dovršili neke "udarne" pjesme, unajmili su otok u Maroku, na kojem su živjeli nekoliko mjeseci.

U2 su iskusni po pitanju neovlaštenog emitiranja pjesama - godine 2004. netko je iz studija (također na jugu Francuske) ukrao cijeli album "How To Dismantle An Atomic Bomb". Baš kao i u novom slučaju, nekoliko je pjesama "procurilo" na internet, a grupa je sudskim putem zabranila daljnje emitiranje.

M.A.

Pročitajte više