Bono Vox: Ne volim ime U2, većinu pjesama ni glas pjevača

Foto: EPA

IAKO je U2 jedan od najuspješnijih bendova svih vremena, frontmen Bono Vox otvoreno je priznao kako ni nakon 40 godina nije zavolio ime benda, a također je otkrio i da odmah ugasi radiostanicu kada krene neka od njihovih pjesama.

Bono i kolega iz benda The Edge pojavili su se u podcastu Awards Chatter i otkrili da su u početku nastupali pod imenom The Hype, ali su bili nezadovoljni tim imenom te su se za pomoć obratili bivšem kolegi iz razreda, glazbeniku Steveu Averillu.

"Došao nam je s nekoliko prijedloga, od kojih je jedan bio U2”, prisjetili su se. "Nije to bilo ime koje smo tražili, ali je bilo najbolje od ponuđenog."

"Ja još uvijek ne volim ime", rekao je Bono. "Zaista ne volim. Mislili smo da kombinacija slova i broja zvuči kao neki špijunski zrakoplov ili podmornica. Zvučalo je futuristički. Ali uskoro se pokazalo da zapravo asocira na nekakvu vrstu pristanka i ne, ne sviđa mi se to ime. Ime mi se još uvijek ne sviđa", objasnio je.

Glazbenik je također otkrio da mu je teško slušati neke od ranih pjesama svog benda zbog vlastitog glasa.

"Bend zvuči nevjerojatno, ali uvijek sam smatrao da je moj glas vrlo napet i da nekako nije mačo", rekao je.

"Vozio sam se u automobilu kada su na radiju pustili jednu našu stvar i poljubičastio sam od muke. Bilo mi je jako neugodno", dodao je.

Pročitajte više