Bono Vox o polubratu za kojeg godinama nije znao: Morao sam znati da se nešto događa

Foto: EPA

BONO VOX, pjevač irskog rock sastava U2, otkrio je u lipnju da ima polubrata za kojeg desetljećima nije znao da postoji, a sada je u intervjuu za Irish Times otkrio i detalje obiteljske tajne.

Njegov polubrat Scott Rankin, burzovni analitičar i državni službenik, rođen je šezdesetih godina prošlog stoljeća kao plod kratke ljubavne afere njegovog oca i njegove tete Barbare. Bonova majka Iris umrla je 1974., kada je glazbenik imao 14 godina, ne znajući za nevjeru, a Bono je istinu otkrio tek 2000., godinu dana prije nego što mu je od karcinom preminuo i otac Bob Hewson.

Barbara, koja je još jedina živa iz te afere, bila je Bonova ujna, odnosno bila je udana za brata Bonove majke Iris, a glazbenik je rekao kako je cijeli život osjećao da mu je Scott Rankin, s kojim je u vrlo bliskim odnosima, više od bratića.

"Osjećali smo se kao braća mnogo prije nego što smo saznali da to ustvari i jesmo. Volim Scotta i njegovu majku Barbaru. Morao sam znati da se nešto događa i sigurno sam svog oca smatrao odgovornim za to što je moju majku učinio nesretnom. Saznanje da imam brata pomoglo mi je da shvatim očevo ponašanje u mnogim situacijama. I onda kada je preminula moja majka. Njemu je glava bila na jednom mjestu, a srce na drugom", rekao je Bono.

Pročitajte više