Boomeri, pozor: Ako ne znate što znači ova gesta, žao nam je - ostarjeli ste

Foto: Profimedia

ZVIJEZDE hit filma The Dune: Part Two nedavno su se okupile na premijeri u Seulu, u Južnoj Koreji, a jednim detaljem privukle su pažnju fanova. Timothée Chalamet, Zendaya i Austin Butler nasmijano su pozirali na crvenom tepihu s prekriženim prstima i tako zbunili neke (malo starije) fanove. 

Ekipa filma tim je potezima odala počast korejskoj kulturi, poznatoj po raznim gestama i pozama kojima se izražava određena simbolika. 

Što znače prekriženi prsti?

Prekriženi prsti simboliziraju srce i riječ je o gesti kojom se izražava ljubav, a počela se širiti još 90-ih godina među mladima u Južnoj Koreji. Otada je brojni celebovi koriste prilikom pojavljivanja u toj zemlji kako bi izrazili naklonost svojim fanovima. 

Što je aegyo? 

Osim znaka s ispruženim prstima, zvijezda filma Timothée Chalamet pozirao je s rukama u znaku polusrca naslonjenim na obraze i tako dodatno zbunio one malo starije. 

U ovom slučaju riječ je o takozvanoj "aegyo" gesti, odnosno obliku ponašanja kojim se izražava ljubav ili označava nešto simpatično. Korijeni ove geste sežu sve do dinastije Joseon, najdugovječnije korejske dinastije, koja je vladala od 1392. do 1910., a tom su gestom dvorske dame pokušavale pridobile naklonost kralja ili plemića.  

OK, boomeri? 

Pročitajte više