Bora Čorba je hit Ostani đubre do kraja posvetio svojoj bivšoj curi. Evo tko je ona

Foto: Bus Plus Production/ATAImages/PIXSELL/Facebook

Njoj su bili posvećeni najljepši stihovi legendarne Riblje čorbe. Bila je jedna od najtraženijih manekenki sedamdesetih godina i djevojaka koje su u bivšoj Jugoslaviji radile punom parom. Nije tada bilo puno njih koje su snimale reklame i nosile revije.

U međuvremenu je život promijenila, okrenula se poslu ugledne galeristkinje, postala sretno udana majka, danas i baka. Ponosna je Biljana Nevajda Šević na sve što je u životu prošla, a činjenicu da je za Boru Đorđevića bila fatalna – tada nije shvaćala, piše Blic.

Biljana i Bora upoznali su se sasvim slučajno, tijekom gostovanja u jednoj emisiji. Tadašnji časopis Nada priredio je u svojoj redakciji svečanost, kojoj su prisustvovali manekenka i glazbenik, a prilikom ovog susreta odmah su se između njih stvorile prve iskre.

Dok je Bora svirao jednu od najpopularnijih pjesmama, Lutka sa naslovne strane, prvi put je ugledao manekenku pa su se već tada javile prve simpatije. Desetak godina kasnije njih dvoje su se ponovo, sasvim slučajno, sreli u Splitu.

Biljana se zaljubila u Sarajliju i ostavila Boru

Tada su započeli komunikaciju poslije koje je popularni pjevač bio fasciniran Biljanom. Ubrzo nakon ovog susreta započeli su vezu, međutim, ona je trajala svega šest mjeseci. Ona se zaljubila u drugog čovjeka, zbog kojeg je napustila i Boru i Beograd.

Odselila se u Sarajevo sa svojim novim dečkom, a potom se i udala i dobila dijete. Biljana je jednom prilikom otkrila u medijima da je razlog njihov rastanka bio to što nikada nije mogla u potpunosti vjerovati Bori.

Bora Đorđević joj je posvetio čak tri pjesme. Kada su se rastali, on je napisao stihove Ostani đubre do kraja, koja je kasnije postala jedna od najpopularnijih pjesama ovog benda. Kada ga je ostavila, on ju je pozvao i pročitao stihove koje je napisao.

"U prvi mah mi je to 'đubre' zvučalo pomalo grubo"

"Bila je večer. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo Pod lipom da mi pročita pjesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo… Baš kao u pjesmi: 'Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete.'

Sjednemo za stol i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene bilježnice u koju je pisao stihove, pročita: 'Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!'" ispričala je Biljana jednom prilikom za srpski Telegraf.

"U prvi mah mi je to 'đubre' zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pjesma!", opisala je skoro 40 godina nakon što je pjesma objavljena.

Pročitajte više