Borba za nasljedstvo: Otac Michaela Jacksona traži dio prihoda od njegovog imanja



OTAC Michaela Jacksona, Joe Jackson, sudski je zatražio isplaćivanje dijela dohotka od imanja pokojnog kralja popa, jer ga je njegov sin godinama uzdržavao.

Joe Jackson prima socijalnu pomoć u iznosu 1.700 američkih dolara, ali kaže da njegovi mjesečni troškovi premašuju 20.000 pa mu trebaju dodatni prihodni. U zahtjevu sudu u Los Angelesu navedeno je da se imovina Michaela Jacksona procjenjuje na 100 milijuna dolara, a očekuje se da će do kraja godine imanje imati još 100 milijuna dolara prihoda.

"Gospodin Jackson zatražio je obiteljski dohodak, jer to okolnosti zahtijevaju. On ima 81 godinu i Michael Jackson ga je uzdržavao, jednako kao i njegovu ženu Katherine, Michaelovu majku, kojoj je sud odobrio obiteljski dohodak 2. listopada", piše u sudskom zahtjevu kojeg je u ime Joea Jacksona predao njegov odvjetnik. Jacksonov otac također navodi da je pokojni pjevač svojoj majci mjesečno davao 50.000 dolara što je kasnije naraslo na 66.000.

Michael Jackson umro je 25. lipnja ove godine, samo nekoliko tjedana prije početka povratničke turneje. Film o njegovom životu dosad je zaradio 44 milijuna dolara, a stari albumi ponovo bilježe rast prodaje od nekoliko stotina tisuća primjeraka.

Pročitajte više