Borna Rajić, Zuhra i drugi poznati Hrvati tjedan dana će se zatvoriti u potpunu izolaciju

Foto: Facebook/YouTube

NOVI kviz The Bubble/BezVeze koji će voditi Danijela Trbović stiže na Prvi program HTV-a 26. listopada u 20 sati.

Troje natjecatelja bit će izdvojena tjedan dana i neće im biti dopušteno da saznaju ikakvu informaciju o najnovijim događajima izvan kuće u kojoj će boraviti. Oduzet će im se mobiteli i sva sredstva komunikacije s vanjskim svijetom. Neće smjeti gledati televiziju, slušati radio, čitati novine ni pregledavati internet. U potpunosti će biti odsječeni od svoje okoline i smješteni u potpunu izolaciju.

Po dolasku u studio sudjelovat će u svojevrsnoj velikoj i sofisticiranoj "igri pogađanja", koja se vrti oko jednostavnog koncepta prepoznavanja pravih i lažnih informacija.

Natjecatelji će biti brojne poznate osobe iz javnog života, spavat će u dvije kuće od 600 i 400 kvadrata u Samoboru, u odvojenim sobama i imat će kuhara na raspolaganju.

Natjecatelji koji su do sada potvrdili su dolazak u emisiju su: Nataša Škaričić, Ksenija Erker, Mario Kovač, Ankica Dobrić, Mrle, Jan Kerekeš, Zlatan Zuhrić Zuhra, Željko Vukmirica, Maja Hrgović, Ribafish, Hrvoje Šalković, Šajeta, Areta Ćurković, Vedrana Rudan, Otokar Levaj, Mladen Horvat, Antimon, Borna Rajić, Vera Zima i mnogi drugi.

Riječ je o svojevrsnom kvizu rađenom po licenci britanskog showa "The Bubble" koji je prvi put emitiran u veljači 2010. Prikazivan je u Izraelu, Poljskoj, Danskoj i Švedskoj.

Podaci mobilnih operatera pokazuju da je u Hrvatskoj gotovo više korisnika mobilnih telefona nego stanovnika i da čak 97 posto ljudi ne može zamisliti život bez mobitela, a većina i bez slanja e-mailova, sms-ova, facebooka ili chatanja. 

"I što se dogodi kad vam na tjedan dana sve to bude uskraćeno, kad vas 'iskopčaju' iz medijskog svijeta, iz tog beskrajnog protoka svakovrsnih informacija? Može li stvarnost biti 'luđa' od fikcije. Hoće li tjedan dana izolacije iz medijskog svijeta potaknuti naše natjecatelje da biraju pametnije i zahtjevnije sadržaje ili će uočiti zabavniju stranu onoga što se događa oko nas? To su pitanja koja me potiču, zabavljaju i daju poticaj da s emisijom BezVeze napravimo novi medijski iskorak. Raduje me što ću nakon tri godine ponovno raditi s iskusnim dvojcem Danielom Trbović i redateljem Zoranom Margetićem s kojima sam tri sezone surađivala na 8. katu",  istaknula je urednica emisije Maja Tokić.

Pročitajte više