Bourdain je otvoreno govorio o depresiji: "Osjećam se kao izolirani čudak"

Instagram

ANTHONY Bourdain, najpoznatiji svjetski gastro-putopisac, oduzeo si je život u petak. Bourdain se više nije mogao nositi s ovisnošću i depresijom, a o svojoj bolesti za života je otvoreno govorio nekoliko puta. U svom showu Parts Unknown priznao je da je jako depresivan te da ga sitnice mogu doslovno odvući na dno.

U jednoj epizodi spomenutog serijala Bourdain je razgovarao sa psihoterapeutom i iznio mu stravične pojedinosti o onome što proživljava zbog svog stanja.

"Ovakve mi se stvari događaju... Recimo, dođem na aerodrom u Argentini i naručim hamburger. To je potpuno nebitna stvar, beznačajna, ali je hamburger loš. Pogledam u taj hamburger i potonem u depresiju koja traje po nekoliko dana", rekao je.

"Osjećam se kao Quasimodo. Izolirani čudak. Živim od komunikacije, ali sam u komunikaciji s ljudima koje volim užasan. I tako, taj me hamburger baci u depresiju koja traje danima, ali isto tako postoji nekoliko savršeno sretnih minuta kada pomislim kako je život prekrasan", rekao je Bourdain.

Pročitajte više