Bračni par proveo zajedno 73 godine, a sad ih žele razdvojiti: "Ovo nam je najgori Božić ikad"

Foto: Facebook

KAD SU Herbert Goodine (91) i Audrey Goodine (89) iz New Bruswicka u Kanadi saznali da će nakon sedamdeset i tri zajedničke godine prvi put provesti Božić razdvojeni to ih je slomilo.

Naime, njih dvoje je posljednjih tri godine provelo u ustanovi za medicinsku njegu, no vlasnici ustanove su tjedan dana prije Božića priopćili njihovoj kćeri Dianne Phillips da njen otac mora biti premješten u starački dom, piše BBC.

Kad je kći pokušala isposlovati odgodu i zamoliti da njene roditelje ostave da barem blagdane provedu zajedno, obratili su se njenim starim roditeljima i natjerali ih da sami donesu odluku.

"Moji su roditelji zajedno čak 73 godine. Još uvijek spavaju u istom krevetu. Jučer sam razgovarala s majkom koja je grcala u suzama govoreći im da je ovo najgori Božić koji su ikad imali", napisala je Dianne na Facebooku.

Oglasili su se i vlasnici ustanove za njegu koji su rekli:

"Kad se stanje našeg korisnika toliko pogoršalo da mu više ne možemo pružiti adekvatnu skrb. Moramo slijediti pravila i propise, u suprotnom bismo prekršili zakon."

Par će ipak blagdane provesti zajedno u domu svoje kćeri, a njihova priča je dobila veliku pozornost javnosti. Objava Dianne Phillips je u samo tri dana podijeljena gotovo 18 tisuća puta, a ljudi su gotovo jednoglasno osudili postupak vlasnika ustanove.  

Pročitajte više