Brad Pitt ima brojne tetovaže na tijelu. Evo što znače

Foto: Profimedia

GLUMAC Brad Pitt veliki je ljubitelj tetovaža. Na snimanjima, premijerama i u poslovnim obvezama često ih sakriva, no u privatnom životu Brad Pitt kao da samo traži slobodna mjesta na tijelu na kojima bi mogao zauvijek utisnuti motive s njemu bitnim značenjem.

Njegovo tijelo tako nosi veliku zbirku tetovaža, a motivi su različiti: od pjesme iz 13. stoljeća do životinja, neke su posvećene njegovoj djeci, a neke čak i Angelini Jolie, isto tako velikoj ljubiteljici tetovaža.

Na lijevoj podlaktici Pitt ima jednu od svojih prvih tetovaža: francuski izraz koji se prevodi kao "život je apsurdan". Nekoliko godina kasnije na lijevoj strani citata dodao je tetovažu najstarije mumije na svijetu, Ötzija, Ledenog čovjeka. Ispod je riječ Invictus (što znači nepobjediv na latinskom), ispisana podebljanim velikim slovima.

Tetovaže posvećene obitelji

Posebno su zanimljive tetovaže posvećene obitelji, čijim je dijelom nekoć bila i Angelina Jolie, a jedna tetovaža posvećena njoj još je uvijek dijelom njegova tijela. 

Na desnoj ruci tetovirao je dugu, tanku i okomitu crtu koja se presijeca s vodoravnom linijom odmah ispod zapešća u obliku križa. Slovo A kao Angelina ispisano je na lijevoj strani križa, a na desnoj ima inicijale svih šestero njihove djece: M za Maddoxa, P za Paxa, Z za Zaharu, S za Shiloh, K za Knoxa i V za Vivienne.

S obzirom na to da je veliki kolekcionar motora, jedan je i tetoviran na njegovoj lijevoj podlaktici. Na leđima je tetovirao linije koje je nacrtala njegova bivša supruga, a i na području trbuha imao je tetovažu posvećenu Angelini. Ipak, najnovije fotografije ukazuju na to da ih je uklonio.

Pokazao tetovaže na nogama kad je odjenuo suknju

Nekoć je na donjem dijelu trbuha imao ispisan datum njezina rođendana na kmerskom, službenom jeziku Kambodže, u kojoj je rođen Maddox. Sada je na tom dijelu velika tetovaža "Alfa" i "Omega", čije značenje se povezuje s vjerom.

Prije svog vjenčanja s Jolie 2014., Pitt je dao tetovirati engleski prijevod Rumijeva teksta na unutarnjoj strani desnog bicepsa. Ona glasi: "Postoji polje, izvan svih pojmova dobra i zla. Naći ćemo se tamo." Pored Rumijeve pjesme nalazi se crna silueta čovjeka koji stoji iznad svoje sjene.

U srpnju 2022. Pitt je šokirao modni svijet odjenuvši suknju, a tom prilikom pokazao je s dvije naizgled nove tetovaže. Na jednoj nozi skiciran je obris glave nosoroga, a na drugoj ljudska lubanja u istom stilu. Ovo svakako nisu sve njegove tetovaže jer one na ostalim dijelovima tijela nemamo priliku vidjeti.

Pročitajte više