Brad Pitt zarađuje ozbiljnu lovu na nekretninama, evo u što je uložio tijekom godina

Foto: EPA

I DOK showbiz scena prati sudske parnice između Angeline Jolie i Brada Pitta zbog popularnosti bivših supružnika, oni koji prate tržište nekretnina slučaj prate zbog uključenih značajnih poslovnih transakcija. Naime, Brad Pitt, uz glumu, popriličnu zaradu ostvaruje na nekretninama u koje je tijekom godina veoma pametno ulagao.

Procjenjuje se da glumac danas posjeduje nekretnine u vrijednosti od 72 milijuna dolara. Bradov smisao za nekretnine bio je poprilično očit kada je 2023. godine prodao obiteljsko imanje za nevjerojatna 33 milijuna dolara. Tu je nekretninu počeo stvarati prije više od tri desetljeća, kad je od Cassandre Peterson kupio vilu za "samo" 1.7 milijuna dolara.

>>Sin Brada Pitta: On je šu*ak svjetske klase. Pretvorio nam je živote u pakao

Imanje je na kraju proširio na pet kuća i zemljišta, sa skate parkom, tajnom špiljom i tri bazena. To je bilo mjesto gdje su on i Angelina odgojili šestero djece.

Pametno kupuje

Prije nekoliko godina je kupio tri studija od svog prijatelja, britanskog kipara Thomasa Houseaga, u trendovskoj četvrti Frogtown u Los Angelesu. 

Ovo područje, nekoć industrijsko, danas je utočište umjetničke zajednice. Najprije je u travnju za 4.095.000 dolara kupio parcele koje su bile postavljene jedna do druge, nakon čega je za 2.933.500 dolara kupio zgradu preko puta. To je financirao pozajmicom od 2 milijuna dolara kod City National Bank. U srpnju 2022. kupio je Seaward, bivši dom američkog pisca DL Jamesa u Carmelu u Kaliforniji, za 40 milijuna dolara, bez kredita.

Posudio Angelini novac za kupnju nekretnine

Pravne bitke Brada i Angeline zato se sad protežu i na zajedničke poslovne pothvate, poput francuskog vinograda Miraval. Kupljeno za 60 milijuna dolara 2011. godine, ovo imanje s 35 soba i 1000 hektara sada je u središtu njihovih sporova. Također, kada je htjela kupiti vilu Cecila B. DeMillea za 24.5 milijuna dolara, Brad je Angelini posudio 8 milijuna dolara koje je trebala vratiti s kamatama, piše Hello.

U 2023. Brad je zaradio oko 31.3 milijuna dolara, čime je među celebrity investitorima u nekretnine završio na drugom mjestu najuspješnijih. Više je zaradio samo Mark Wahlberg, koji je prodao svoju kuću u južnoj Kaliforniji za 55 milijuna dolara.

Pročitajte više