Branislav Lečić o glumici koju je tužio: Samo sam provjeravao je li zrela...

Foto: Antonio Ahel/Pixsell

BRANISLAV Lečić, srpski glumac optužen za silovanje, tužio je mladu glumicu Anđelu Jovanović nakon što je ova odbila glumiti s njim. Lečić, kojeg je više žena optužilo za seksualno uznemiravanje, glumicu je tužio za povredu časti i ugleda.

Mlada glumica je rekla da s Lečićem ne želi glumiti zbog neugodne situacije koja se dogodila u prošlosti.

"Jovanovićka je bila sa mnom u komunikaciji prije 9-10 godina, kada sam imao namjeru da je angažiram kao mladu glumicu i provjeravao sam samo da li je dovoljno zrela da bi mogla raditi to što sam namjeravao. Nisam joj ni rekao što treba raditi da ne bih poslije morao reći 'ne' kad ustanovim da je mlada. I tada jest bila mlada i nezrela", rekao je Lečić.

"Ja sam doajen srpskog glumišta..."

Kaže da ga za seksualna uznemiravanja optužuju jer postoji projekt sa Zapada.

"Kao čovjek znam da se radi o mehanizmu projektiranom sa Zapada, a to je razaranje muškosti. To je unošenje nemira između muškarca i žene iz straha. To nije samo kod nas, ali izaberu muško, koji je privlačan, koga žene opsjedaju, i onda ga gađaju na ovaj ili onaj način, a to je ovaj koji je potpuno neosnovan.

Nikad u životu nisam prekoračio crtu. To je ponižavajuće za mene, prije svega sam vitez muškarac i poštujem žene. Kakvo silovanje", kaže Lečić.

Kaže da su događaji utjecali i na njegovu obitelj.

"Kako da ne utječe kad je to atak na mene i kao čovjeka i kao glumca? Ja sam doajen srpskog glumišta, mene zajebavaju ljudi za neke stvari koje su se desile prije 15 godina koje nemaju veze s istinom. Jedini moj grijeh je što sam ženi govorio da je lijepa kad vidim da je lijepa.

Da li je to neki grijeh? Je l grijeh udvarati se ženi? Da sam LGBT, dobio bih sve pohvale, je l? Bio sam spreman na ovo otpočetka. To je klan, kolo u koje se hvataju oni koji su instruirani i afirmiraju sebe", zaključuje Lečić za Mondo.

Pročitajte više