Bravo dobri ljudi: "Kuke dobrote" osvanule i u Zagrebu

Foto: Marijana Matešić

NAKON što se regijom proširila vijest o "kukama dobrote" na kojima dobri ljudi iz Beograda ostavljaju hranu i odjeću onima kojima je najpotrebnija, bila su potrebna samo 24 sata da one zažive i u Zagrebu.

Kad što je vidjela kako to izgleda u Beogradu, Marijana Matešić iz Novog Jelkovca tijekom jutarnje kave o tome je pričala sa susjedom Zijadom Čamdžićem, a oboje su zaključili da bi to trebali napraviti i u svom susjedstvu. S obzirom na to da su u Beogradu kuke zakačene na debela stabla, kakvih u Jelkovcu nema, odlučili su improvizirati pa su na obližnju ogradu u ulici Ladislava Šabana objesili kuke koje je Zijad našao u svojoj garaži.

Kupili su svježi kruh, šećer i paštetu, koje su potom objesili na vješalice.

"Naše vješalice su sad prazne", otkrila je Marijana za Index kad smo je nazvali poslijepodne.

"Kuke dobrote" ne moraju biti samo kuke i vješalice, ako ih nemate možete koristiti čavle ili bilo što drugo na što se mogu objesiti stvari. Najvažnija je namjera.

"Mislim da je ovo mnogo ljepši način od ostavljanja stvari pored kontejnera. Nadam se da će se ovo proširiti po cijeloj Hrvatskoj, a ako bude onih koji to budu zlorabili, to ide njima na dušu", rekla nam je Marijana.

Ono što je posebno veseli da su vješalice dobrote osvanule i na Mažurancu, gdje ih je postavio Tomislav Ostrman nakon što je na Facebooku vidio Marijanine fotografije koje je objavila zajednička prijateljica iz Njemačke. Odmah je odlučio sa sinčićem Ottom postaviti slične kukice na obližnjem trgu.

Nadamo se da će se uskoro ova pozitivna akcija proširiti po cijeloj Hrvatskoj.

Pročitajte više