Britanac otišao u Dubravu da vidi je li to zaista opasan kvart. Evo što je doživio

Foto: Facebook

PAUL BRADBURY, Britanac koji 20 godina živi u Hrvatskoj i direktor Total Croatia Newsa, zaputio se u Dubravu kako bi provjerio je li to zaista "najopasniji kvart u Hrvatskoj". Naime, Bradbury se nedavno osvrnuo na studiju koja je pokazala da je Hrvatska najsigurnija zemlja u Europi za solo šetnju noću. Na to je dobio niz komentara o tome kako "očito nije nikad bio u Dubravi" pa se odlučio uvjeriti u opasnost Dubrave.

U subotu navečer uputio se u zagrebački kvart u društvu prijatelja i to u pizzeriju za koju su na Redditu rekli da "u nju nikad ne bi išli jer se tamo dogodilo toliko nesreća da je to nevjerojatno". Bradbury je s prijateljima otišao baš tamo. "Iskreno, izgleda dosta lijepo i ne osjećam se nešto ugroženo, ali vidjet ćemo", dodao je Bradbury.

@paulbradburycroatia Saturday Night in Croatia's Most Dangerous Hood #croatia🇭🇷 #croatia #hrvatska🇭🇷 #hrvatska #fyp #dubrava #safety ♬ original sound - Paul Bradbury

"Imam osjećaj da je ovo 'fensi' opasnost", našalio se Paulov prijatelj Steve dok je sjedio u pizzeriji, okružen obiteljima s djecom. 

"Parkirao se Bentley..."

Drugi Paulov prijatelj je tijekom večere ispričao anegdotu kojoj je svjedočio dok je čekao taksi, jer je slučajno otišao na krivo mjesto. "Dok sam čekao taksi, parkirao se tip u veoma skupom Bentleyju s personaliziranim tablicama. Izašao je u trenirci, pokupio nešto i otišao dalje...", prisjetio se. Ekipa se zatim uputila u kafić gdje se to dogodilo. "Moglo bi se reći da je tamo atmosfera malo napetija", našalio se Paulov prijatelj.

Tamo su zatekli gomilu muškaraca kako - kartaju.

"Jasno mi je da bi se razne vrste poslova mogle obavljati u kvartu kao što je Dubrava, no ako nisi dio te scene, onda te to neće ni dotaknuti", zaključio je Britanac. Shvatio je i da je u Dubravi teško pronaći mjesto koje radi iza 23:30, ali i uočio da tamo ljudi bez straha sami šetaju noću.

"Tri čovjeka koja izgledaju kao turisti su ušli u lokalni bar. To je sve... Najbliže opasnosti što smo bili je bilo kad mi se maslina zaletjela tijekom večere", našalili su se.

"Nema puno europskih zemalja s manje opasnim 'najopasnijim' kvartom", zaključio je Bradbury.

Pročitajte više