Britanac se izliječio od raka testisa kojeg je imao na prsima

JOE ALEXANDER bio je užasnut kad je saznao da mu je preostalo samo dva tjedna života. Liječnici su mu rekli da su njegovi jaki bolovi u plućima posljedica raka koji je narastao do veličine jednolitrenog tetrapaka za mlijeko te mu se omotao oko srca. "Bio sam u šoku. Prije samo nekoliko tjedana bio sam zdrav kao dren, a sad samo što ne umrem", opisuje svoju reakciju Britanac koji je na kraju šokirao svoje liječnike.

Britanski Daily Mail piše da je Joe obolio od raka koji je narastao iz stanice koja je, u vrijeme dok je još bio embrio, bila namijenjena za testise. Umjesto toga, razvila se u rak testisa na njegovim prsima. Onkolog iz Rosal Marsden bolnice, doktor Alan Horwich rekao je da se neke stanice ne rasporede normalno pri razvoju fetusa pa završe ondje gdje ne bi trebale u normalnim okolnostima. "Tip tumora kakav ima Joe, vrlo je rijedak. Vidimo oko pet takvih slučajeva godišnje", kaže doktor Horwich. On također tvrdi da žene mogu dobiti rak jajnika u području prsa.

Joe je deset godina nakon prvotne dijagnoze još uvijek živi izliječen od raka. Liječnici su mu tada dali lijek koji je bio još u testnoj fazi, ali ga je izliječio. Joe se uskoro sprema na humanitarnu vožnju biciklom do Pariza. Oženio se 2006. godine i sada radi za očevu tvrtku u Ipswichu.

Pročitajte više