Britanci hvale naš grad: "Dosta vam je Dubrovnika, Hvara? Probajte ovaj dragulj"

Foto: Instagram

"TAKO blizu, a tako daleko od hrvatskih gužvi, Šibenik je tihi ljepotan", piše novinarka Mary Novakovich za Evening Standard i Britancima ga preporučuje kao nevjerojatnu kombinaciju prirode i povijesti, nabrajajući pritom trgovine i kafiće koje bi u Krešimirovu gradu svakako trebalo posjetiti.

"Gotovi ste s Dubrovnikom? Dosta vam je Hvara? Probajte Šibenik, manje poznati jadranski dragulj", naslov je članka koji iz iskustva očito oduševljene novinarke opisuje ovaj dalmatinski grad.

"Šibenik je samo sat vremena udaljen od splitske zračne luke, ali ga mase koje kreću na Hvar baš ne poznaju. Široka riva i sjajni kamen u starom gradu daju vam osjećaj opuštenosti. Kafići na rivi puni su Hrvata koji uživaju u kavi i tračaju. Otamo, kamene stepenice vode vas u labirinte ulica i trgova staroga grada", objavio je Evening Standard i Šibenik uvrstio među najljepše od Britancima manje poznatih mediteranskih gradova.

"Ovaj okus prirode samo je uvod u dva hrvatska nacionalna parka na šibenskom pragu. Rijeka Krka koja utječe u grad dolazi iz slapova i jezera Nacionalnog parka Krka. Kao kontrast, tu je zapanjujuća ljepota 140 otoka Nacionalnog parka Kornati", piše Evening Standard i dodaje da je ovaj grad "lako promašiti ako ga ne tražite".

Pročitajte više