Britanci uvrstili dva hrvatska otoka među najljepše u Europi: "Zaboravite Santorini"

Foto: Shutterstock/Marko Lukunic/PIXSELL

"ZABORAVITE Santorini... Ovdje Europljani ljetuju (ali nemojte nikome reći)", stoji u naslovu britanskog magazina Telegraph u kojem su nahvalili dva hrvatska otoka - Lopud i Rab. Telegraph je sastavio listu 10 manje poznatih europskih otoka koje su proglasili "rajem za ljetovanje".

Lopud

Lopud su opisali kao rajski otočić u blizini Dubrovnika koji krase predivne pješčane plaže i nepretenciozni ugostiteljski objekti s cijenama koje su "ništa naspram drugih dijelova Mediterana". "Za samo sat vremena putovanja brodom od Dubrovnika stižete u očaravajuću malenu luku otočića Lopuda... Čim brod napusti luku, ostajete u miru mjesta u kojem autima nije dozvoljen pristup", pišu očarani Britanci.

Rab

Za Rab se čude kako još uvijek nije postao jedan od najposjećenijih mediteranskih otoka te hvale njegove plaže, koje opisuju kao najbolje na toj strani Jadrana. "Prošetajte ili biciklirajte do plaža Rajska ili Sahara ili pokušajte pronaći neke od mnogobrojnih skrivenih plažica. Jedna od njih je i Kandarola, na kojoj su 1936. uživali britanski kralj Edward VIII. i Wallis Simpson", piše Telegraph.

Uz dva hrvatska, na listu su uvrstili otoke Italije i Grčke, a to su Favignana (Italija), Agistri (Grčka), Pantelleria (Italija), Andros (Grčka), Ponza (Italija), Procida (Italija), La Maddalena (Italija), Meganisi (Grčka) i Cala Napoletana (Italija).

Pročitajte više

 

Pročitajte više