Britanci se požalili na gužve u hrvatskom gradu: "To je balkanski Disneyland"

Foto: Shutterstock/Grgo Jelavić/PIXSELL

BRITANSKI mediji upozorili su turiste na velike gužve u Dubrovniku u ljetnim mjesecima, pozivajući se na iskustva Britanaca koji su već posjetili taj grad na vrhuncu sezone i podijelili svoje dojmove na Redditu. 

Naime, unatoč njegovoj ljepoti, mediji su se raspisali kako ne preporučuju odlazak u Dubrovnik ljeti zbog prevelikih gužvi koje, prema mišljenju britanskih turista, uništavaju cjelokupni doživljaj, piše britanski Express. 

"Vrijedi ako možeš podnijeti gužvu" 

"Gužve su lude. Dubrovnik trebaju posjetiti samo oni koji se mogu nositi s gužvama", napisao je jedan korisnik Reddita, a drugi se složio s njim. 

"Puno smo obilazili Hrvatsku prije nekoliko godina, bila je stvarno gužva, i to ne samo u gradovima nego i u mjestima poput Plitvičkih jezera, gdje je također vrlo vruće. Međutim, postoji razlog zašto su svi tamo, vrijedi to ako možeš podnijeti gužvu", napisao je. 

"Ovo je balkanski Disneyland na najgori način" 

"Predivno mjesto, ali previše turista, gužvi i tura turista s kruzera. Ovo je u suštini balkanski Disneyland na najgori način, hrvatska kultura koja je nekoć bila tamo odavno je nestala", komentirao je treći. 

Comment
by from discussion
intravel

Jedna od najpoznatijih hrvatskih destinacija 

Britanci naglašavaju kako je Dubrovnik jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, ne samo zbog svoje ljepote i povijesnog značaja već i činjenice što su se u njemu snimale hit serije poput Igre prijestolja i Ratova zvijezda. Za kraj, podijelili su savjete turista koji preporučuju posjet gradu u ranim jutarnjim satima ili pak na početku školske godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.