Britanski Express nahvalio hrvatski grad: "Ima jednu od najboljih plaža u zemlji"

Brojni strani mediji tijekom ljetnih mjeseci pišu o destinacijama za odmor, a Hrvatska je posljednjih godina mnogima postala omiljena turistička destinacija. Tako je nedavno britanski portal Express pisao o Splitu. 

Hvale hranu u Splitu

"Ovaj prekrasni europski grad udaljen je samo dva i pol sata leta od Ujedinjenog Kraljevstva i ima prosječnu temperaturu od 27 Celzijusa u lipnju", pišu.

Napominju da je Hrvatska prošle godine privukla gotovo 20 milijuna turista te da su Zagreb, Dubrovnik i Split među omiljenim destinacijama. Za Split kažu da je mnogima favorit zbog "svoje tradicije jednostavnog života i izvrsne hrane". Prednosti Splita su, navode, stari grad, restorani i barovi te blizina primamljivih dalmatinskih otoka.

"Lijepi gradić također je dom jedne od najboljih plaža u Hrvatskoj", pišu.

Ističu jeftine letove iz Ujedinjenog Kraljevstva do Splita

Osim toga, istaknuli su Dioklecijanovu palaču, katedralu Svetog Dujma, zvonik, zelenu tržnicu prepunu štandova i Rivu, gdje se nalazi niz barova.

"Ipak, ljepote Splita tu ne prestaju. Također se mogu pohvaliti zelenim površinama poput Marjana, a u blizini je i nekoliko dobrih plaža kao što su Bačvice i Kasuni. Do Splita se jeftino i brzo dođe iz Ujedinjenog Kraljevstva jer mnoge zračne luke nude direktne letove", pišu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.