Brooke Shields: Rekla sam Michaelu Jacksonu da je jadan. Nismo bili u vezi

Foto: Profimedia

BROOKE SHIELDS povodom izlaska dokumentarca Pretty Baby: Brooke Shields progovorila je o svom prijateljstvu s Michaelom Jacksonom i osvrnula se na njegove tvrdnje iz 1993. da su njih dvoje hodali u to vrijeme, dok je ona još bila u vezi s Deanom Cainom.

Glumica se prisjetila kako je Jackson rekao Opri Winfrey u emisiji uživo da mu je ona djevojka. "Nazvala sam ga i rekla mu: 'Jadno je što ovo moraš činiti. Imam priliku za normalan život, nemoj me uvlačiti u svoje ludosti'", izjavila je u intervjuu za The Sunday Times. Dodala je da joj se glazbenik počeo smijati kad je čuo njezinu reakciju.

Na pitanje jesu li ikada izašli na spoj ili se poljubili rekla je: "Ne. Bio je jedan trenutak kada smo bili u autu i kamere su bile tamo i on me zgrabio da me poljubi, a ja sam rekla: 'Ne. Stani. Mi smo samo prijatelji i trebaš me gledati kao prijateljicu.' Sjećam se kako su ga druge glumice jurile i bio mi je sladak. Ali nikad mi to nije palo na pamet", opisala je.

O optužbama za seksualno zlostavljanje: Šokirana sam, kao i cijeli svijet

Shields i Jackson postali su prijatelji 1981., kada je ona imala 13, a on 20 godina, i često su zajedno išli na dodjele nagrada. "On je bio zvijezda i ja sam bila zvijezda i zajedno smo se mogli smijati svima, poput djece", navela je.

Jackson se suočio s višestrukim optužbama za seksualno zlostavljanje djece između 1993. i 2005. godine. Suđeno mu je 2005. i optužen je za 10 kaznenih točaka, uključujući zlostavljanje djece, otmicu i iznudu, ali je kasnije oslobođen. Preminuo je 2009. u 50. godini.

Upitana što misli o tim optužbama, Shields je rekla da "ne zna što misliti o tomu jer je to jako teško povjerovati". "Voljela bih da znam istinu. Tada bih mogla složiti priču u svojoj glavi. Ali ja sam šokirana kao što mislim da je i cijeli svijet", dodala je.

U dokumentarcu otkrila da je bila silovana

Ranije je glumica u razgovoru za People ispričala da je "pravo čudo" što je "preživjela" nakon silovanja koje je doživjela kada je imala 20 godina, nakon što je u svom dokumentarcu otkrila da je bila silovana kao mlada holivudska glumica. 

Zvijezda Plave lagune izjavila je da joj je taj period bio "najniža točka u karijeri". "Trebalo mi je jako dugo da to procesuiram. Sada sam još više bijesna nego što sam bila tada. Ako se bojiš, bojiš se s razlogom. To su strašne situacije", opisala je.

Naime, s jednim izvršnim direktorom otišla je na večeru misleći da će to rezultirati dogovorom za jednu filmsku ulogu. Nakon sastanka, tvrdi glumica, pristala je otići u hotel u kojem je direktor odsjeo kako bi pozvala taksi. No direktor je tada, kako kaže, nasrnuo na nju.

"Nisam se toliko borila ni odupirala... Samo se sjećam da sam se skamenila", prisjetila se Shields. "Mislila sam da je jedno moje 'ne' dovoljno. I pritom sam cijelo vrijeme samoj sebi govorila - ostani živa i izađi van." Glumica nije otkrila identitet svog napadača, no rekla je da ga je poznavala.

Pročitajte više