EUROSONG 2019

Brutalne kritike nakon ispadanja s Eurosonga: "Pošaljite Nives ili časnu Dijanu"

Foto: EPA

HRVATSKA već 18 godina nije bila među prvih deset najboljih pjesama u finalu Eurosonga. Probalo se sve - od Dore, preko projekta Idemo na Eurosong do toga da HRT sam izabere izvođača i pjesmu koja će nas predstavljati i ništa nije upalilo. Vanna je 2001. godine završila na 10. mjestu, a nakon nje Hrvatska je na Eurosongu u konstantnom padu koji se najbolje pokazao prošle godine kada je Franka Batelić ostvarila najgori rezultat u povijesti Hrvatske na Eurosongu i bila 17. u polufinalu. 

Ni Roko Blažević sinoć nije uspio izboriti finale Eurosonga, a konačan rezultat po bodovima iz polufinala još uvijek nije poznat. Mnogi Hrvati koji prate Eurosong cijeli dan su u raspravama na internetu o tome što Hrvatska treba napraviti kako bi se napravio neki značajniji rezultat na ovom natjecanju. PR stručnjak Vedran Strukar danas se oglasio na Facebooku s četiri prijedloga za Eurosong 2020. 

"Ako želimo uspjeh na Eurosongu jedino nam je rješenje poslati nagodinu nekog od slijedećih kandidata što ja trubim već godinama: 
1. Časna sestra Dijana Lončarek 
2. Maja Šuput 
3. Nives Celzijus 
4. Ivo Josipović s nekom plavušom ala Marilyn Monroe....
Svi četvero imaju posebnu priču za privući adekvatnu pažnju medijske scene i to mjesecima prije samog natjecanja; uz brzu, lakopamtljivu i energičnu pjesmu te isti takav scenski nastup. O svemu ostalome je nepotrebno raspravljati", smatra Strukar.

Estradni menadžer Ivan Bubalo za neuspjeh krivi pjesmu koja je po njemu ove godine bila katastrofa. 

"Hoćemo li napokon shvatiti - ovo nije Eurovoice nego Eurosong. Ispali smo kada smo u Hrvatskoj birali pjesmu", napisao je Ivan Bubalo. 

Zoran Škugor smatra da je problem u autorima. 

"Šteta dobrog vokala.. Kako to da smo zadnjih godina ušli u finale samo onda kad su nam stranci radili na pjesmama?", pita se glazbeni menadžer.

Da Hrvatsku ne očekuje dobar plasman, moglo se naslutiti već nakon Dore kada su fanovi Eurosonga preslušali pjesmu The Dream i redom se pitali zašto Hrvati nisu izabrali pjesmu Tower of Babylon koja ima šanse i pobijediti. Kada su objavljene sve 41 pjesme koje sudjeluje na Eurosongu, otvorene su kladionice koje su mladom Blaževiću konstantno davale manje od 1% šanse za pobjedu. 

Pročitajte više