Budweiser traži odštetu zbog zabrane točenja alkohola na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Foto: Profimedia

AMERIČKA pivska kompanija Budweiser, jedan od službenih sponzora Svjetskog prvenstva, traži od FIFA-e odštetu nakon katarske zabrane točenja alkohola na svim stadionima.

Budweiser je trebao osigurati piće na igralištima i zonama za navijače u Kataru, no čelnici FIFA-e popustili su pod pritiskom katarskih vlasti i potvrdili da se neće prodavati alkohol ni na jednom stadionu zbog čega bi pivska kompanija mogla izgubiti čak 40 milijuna funti.

Tvrtka sada traži odštetu nakon šokantnog zaokreta koji se odigrao prije početka turnira. Prethodno je obećano da će pivo i druga pića biti dostupni na svih osam mjesta održavanja Svjetskog prvenstva. Uoči početka turnira špekuliralo se kako će Katar navijačima s ulaznicama dopustiti kupnju piva na utakmicama, ali tri sata prije početka i jedan sat nakon završetka, no ne i tijekom utakmice.

Budweiser se trebao posluživati unutar prostora za navijače s ulaznicama koji okružuju svaki stadion, ali ne i na tribinama stadiona ili u dvorani. Loše su ovo vijesti za sponzora koji trenutno ima ugovor vrijedan oko 65 milijuna funti s FIFA-om za ovo Svjetsko prvenstvo kao i za ono koje će se 2026. godine igrati u Meksiku, Kanadi i SAD-u. Iz Budweisera planiraju naplatiti gubitak.

Pročitajte više