Burne reakcije: Lamborghini brže-bolje obrisao reklamu s dvije djevojke

Foto: Press

POSLJEDNJA kampanja Lamborghinija izazvala je bijes u Italiji zbog činjenice da se u njoj pojavljuju dvije oskudno odjevene tinejdžerice koje poziraju ispred luksuznih automobila.

Proizvođač luksuznih automobila angažirao je poznatu fotografkinju za snimanje u Palermu, no adolescentice golih trbuha ispred žutog automobila nisu poslale poruku koju su željeli.

Čak je i gradonačelnik Palerma Leoluca Orlando tražio da se reklama prekine, a fotografije uklone. Ubrzo mu je želja ispunjena.

Inače, angažirana fotografkinja Letizia Battaglia bila je jedna od ukupno 21 fotografa koji su sudjelovali u stvaranju reklame. Njihov posao bio je fotografirati Lamborghinije diljem Italije kako bi brend pokazao svoju ljubav prema toj zemlji. Veteranka fotografije Battaglia je u 70-ima fotografirala sicilijansku mafiju, unatoč prijetnjama koje je primala.

Nakon što je Lamborghini objavio fotografije na svojim društvenim mrežama uz rečenicu da je Palermo poput "djevojčice, pun nada i snova", naišli su na burne reakcije. 

"Postoje i drugi načini za naglašavanje ljepote Palerma. Sigurno ne kombinacijom djevojaka i luksuznih automobila, što je neukusno", poručili su neki.

Battaglia je odbacila kritike, izjavivši da su je rastužile reakcije na fotografije.

"Za mene je Palermo dijete nedužnog izgleda koji se razvija", rekla je za  Corriere della Sera.

"Htjeli smo Letiziju Battagliju u našem timu 21 fotografa jer dijelimo iste vrijednosti i osjećaj odgovornosti. Kad smo je odlučili uključiti, bili smo svjesni snage i učinka njenih fotografija. Oni koji poznaju nju i nje rad znaju da je fokusirana na portrete mladih djevojaka, koje su simbol vizija, snova i nade", poručili su iz Lamborghinija.

Pročitajte više