Camilla Parker Bowles u društvu princa Charlesa na otoku Wightu proslavila 62. rođendan



CAMILLA PARKER BOWLES, vojvotkinja od Cornwalla i supruga princa Charlesa čime je postala princeza od Walesa, 62. rođendan proslavila je posjetom britanskom otoku Wightu. Slavlje uz rezanje velike žute torte nije pokvarila kiša, a Camilla je bila vidno raspoložena.

Nakon uživanja u slatkim delicijama, u društvu supruga posjetila je lokalni vatrogasni dom, gdje joj je zlatar Will Souter kojeg su jednom prilikom spasili vatrogasci poklonio broš. U vrijednosti tri tisuće funti na brošu je nautičkim zastavama ispisano ime Camilla.

Poslijepodne kraljevski supružnici proveli su šetajući botaničkim vrtom i posjetom bivšeg doma kraljice Viktorije i princa Alberta u East Cowesu.

Zanimljivosti otoka Wight

Otok Wight se nalazi oko sedam kilometara od južne obale Britanije. Ima bogatu povijest uključujući kratki status nezavisnog kraljevstva u 15. stoljeću. Poznat je po veličanstvenim prirodnim ljepotama i svjetski poznatoj marini  za jedrilice smještenoj u Cowesu. Wight je bio dom pjesnika Alfreda Lorda Tennysona i već spomenute kraljice Viktorije koja je dala izgraditi omiljenu ljetnu rezidenciju Osborne House u East Cowesu.

Industrijska povijest otoka okreće se oko izgradnje brodova, letećih brodova, prvog izgrađenog broda lebdjelice i razvoja britanskih svemirskih raketa. Svake godine tamo se održava poznati Jazz festival i Isle of Wight Festival koji od 1970. godine slovi kao jedan od najvećih rock festivala na svijetu. Također, otok se smatra jednom od najvrjednijih pronalazišta fosila dinosaura u Europi.

Pročitajte više