Četvero lovaca poraženo u zadnjoj Superpotjeri ove sezone. Jasmin odnio 10.000 eura

Screenshot: HRT

U BRZOPOTEZNOJ igri posljednjeg ovosezonskog izdanja kviza Superpotjera pobjedu nad lovcima odnio je Jasmin Mikolčević iz Nove Gradiške. U duelu s četvero lovaca osvojio je 10.000 eura.

Jasmin, inače zaposlenik jedne privatne firme te student, u prvom krugu osigurao je iznos od 500 eura. Kad je vidio ponude lovaca, odlučio se okušati protiv njih četvero s 15 sekundi prednosti. Duel je završio s pet sekundi preostalog vremena na Jasminovom satu. 

Jasmin je imao pet netočnih odgovora. Nije znao kojeg su žanra predstavnici Reagan Youth i Dead Kennedys. Mislio je da je riječ o jazzu, a točan odgovor bio je punk. Nije znao ni da je Asirija država staroga vijeka nazvana po gradu Ašuru ni da su grebeni koraljne strukture koji se pokušavaju oživjeti čak i 3D printanjem.

Zbunio ga je i latinski izraz ab urbe condita koji znači "od osnutka grada", a krivo je rekao i da nakon prolaska Skagerraka ulazimo u Barentsov prolaz umjesto u Kattegat.

Na što lovci nisu znali odgovor?

Pokušajte odgovoriti na pitanja na koja lovci nisu znali odgovor.

"Čestitam! Stvarno mirno i onako kako bi zapravo trebalo igrati. Pametna procjena, mirna igra. U nekom momentu ste malo možda zastali, ali pričekali ste nas i - čestitam", rekao mu je Sven nakon igre. "Bilo je jako napeto. Kao što smo već rekli, Superpotjera ne oprašta pogreške. Ovaj put smo mi malo zglajzali", rekla je Morana.

Posljednja Superpotjera u ovoj sezoni

Uz Jasmina, jedinog koji u prvom krugu nije osigurao maksimalan iznos od 2500 eura, večerašnji natjecatelji bili su i Zagrepčanin Matko Dujmović, student politologije jednog pariškog sveučilišta, Maja Bulatović, predavačica u riječkoj privatnoj školi stranih jezika, te student četvrte godine psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Karlo Sokol, rodom iz Vinkovaca. Oni nisu uspjeli nadigrati lovce.

Ovo je bila posljednja Superpotjera ove sezone. "Baš poput školaraca, ulazimo u ljetne ferije! Naš profesor Dean Kotiga dao nam je odličnu ocjenu i s tom odličnom ocjenom stvaramo kredit za jesen. Vidimo se na jesen u Superpotjeri", rekao je voditelj Joško Lokas na kraju.

Pročitajte više