Charles i Camilla snimljeni prvi put nakon kraljičine smrti

Foto: Profimedia

KRALJ Charles III. snimljen je prvi put nakon smrti svoje majke Elizabete.

Sa suprugom Camillom jutros je napustio Balmoral i krenuo u London, piše Mirror.

Charles je snimljen na stražnjem sjedalu automobila koji je vozio njihov vozač, a Camilla je sjedila na prednjem sjedalu. Kada su stigli u zračnu luku, popričali su s osobljem prije ulaska u privatni zrakoplov. Oboje su nosili crninu.

 Jutros je pri odlasku iz Balmorala snimljen i princ Harry.

Charles je desetljećima čekao da postane kralj

Podsjećamo, Velika Britanija jučer je dobila novog kralja, Charlesa III. Buckinghamska palača objavila je izjavu Charlesa u kojoj ga oslovljava kraljem.

"Smrt moje voljene majke, Njezinog Veličanstva kraljice, trenutak je najdublje tuge za mene i članove moje obitelji. Duboko tugujemo zbog smrti cijenjene vladarice i jako voljene majke. Znam da će ljudi ovaj gubitak snažno osjećati diljem zemlje i Commonwealtha, kao i diljem svijeta. Tijekom ovog razdoblja žalovanja i promjene, utjehu mojoj obitelji i meni daje spoznaja o poštovanju i dubokoj privrženosti koju je kraljica imala", stoji u izjavi kralja Charlesa III. 

Charles (73) je čekao desetljećima da postane kralj i princ je s najduljim stažom u britanskoj povijesti. On je najstarije od četvero djece kraljice i njezinog pokojnog supruga, princa Philipa.

>> Tko je Charles, novi britanski kralj koji je najdulje u povijesti čekao tron

Pročitajte više