Chefovi vrhunsku hranu pripremaju po kućama, ali taj luksuz masno naplaćuju

Foto: 123rf

PARIŽANI koji žude za vrhunskom restoranskom ponudom u trenutku kad je epidemija koronavirusa zatvorila restorane imaju alternativu - chefovi dolaze pripremiti objed u njihov dom

Fatiha El-Kaddaoui prima narudžbe privatnih osoba, donosi sastojke u njihov dom i tamo priprema jela restoranske kvalitete.

Prije epidemije imala je mnogo posla, a sada odbija i do 30 posto zahtjeva mjesečno.

"Potražnja je vrlo, vrlo velika", kaže ona. "Ona postoji jer su ti ljudi običavali ići u restorane jednom, dva ili tri puta tjedno."

Prošlog je petka bila u domu Valerie Lacroix (35) gdje je pripremila objed za nju i njezinu majku - predjelo od guščje jetre, mariniranu deveriku, jela od školjki i škampi.

El-Kaddaoui kaže kako poštuje epidemiološka pravila i ne uslužuje društva veća od šest osoba te ne radi nakon 19 sati.

Njezina usluga nije jeftina - ručak za dvije osobe košta 340 eura.

Pročitajte više