Cigarete uništavaju seksualni život

ENGLESKI zdrastveni radnici i protivnici pušenja vjeruju da će mladi ljudi odbaciti cigarete ako ih u novoj akciji uplaše gubitkom seksualne moći i
partnera.

Britanska vlada pokrenula je seriju vrlo oštrih antipušačkih reklama kojima poručuje da je pušenje loše za spolni život, jer muškarce čini impotentnima, a žene ružnima.

Kampanja je osmišljena tako da cilja na spolnu atraktivnost mladih Britanaca, što je po mišljenju vladinih dužnosnika puno učinkovitije od općenitog ukazivanja na zdravstvene rizike pušenja.

Duhoviti oglasi i televizijski spotovi strmoglavo spuštenim pepelom cigarete jasno pokazuju što očekuje dečke koje puše, a djevojkama se prijeti da će u oblacima dima dobiti ten starice i žute uništene zube pa će teško naći ljubavnike.

Učinak akcije tek se očekuje, a okorjeli pušači samo odmahuju rukom i bore se protiv zabrane pušenja u pubovima i drugim javnim mjestima.

Prema podacima vlade, pušenje za 50 posto povećava rizik od erektivne disfunkcije kod muškaraca u 30-tim i 40-tim godinama. Istraživanja također pokazuju da je 120.000 Britanaca u toj dobnoj skupini impotentno upravo zbog pušenja. Nedavno provedene studije pokazale su i da dvije trećine mladih Britanaca i Britanki te više od 50 posto pušača smatra da pušenje smanjuje spolnu atraktivnost.

Pročitajte više