Člana dalmatinske klape sram što je pjevao za HDZ: Vratio honorar dajući ga u humanitarne svrhe

"KAO član jedne dalmatinske klape pjevao sam 2007. godine za HDZ i za to dobio 700 kuna. Nisam nikad bio ponosan na taj posao, ali dobro dođe svaka kuna, mislio sam i ta HDZ-ovska. Nakon što je na vidjelo izašla sva prljavština financiranja kampanje, tih 700 kuna me jako muči. Zato ih želim vratiti HDZ-u, bez obzira što sam ih pošteno zaradio. Ne želim prljavi novac. Učinio bih to samo radi svoje savjesti", naveo je jedan od čitatelja Indexa u pismu poslanom u našu redakciju nakon što je blagajnica HDZ-a Branka Pavošević otkrila podatke o gotovinskim isplatama iz "crnog fonda" tijekom izbornih kampanja.

"Što se tiče mene osobno, taj honorar koji sam dobio, htio sam uplatiti natrag HDZ-u, jer se osjećam prevareno i nelagodno što sam ga uopće ikad uzeo i što sam nastupao za njih. Novac ću uplatiti u humanitarne svrhe, jer će sigurno nekome dobro doći, a moja će savjest biti mirna, bez obzira što se radi tek o 700 kuna", kazao je.

Honorar koji je dobio od HDZ-a odlučio je dati u humanitarne svrhe, što dokazuje i priložena uplatnica: "700 HDZ-ovih kuna sam donirao Centru za rehabilitaciju u sv. Filip i Jakovu, koji uistinu funkcionira u lošim uvjetima i kojima je taj novac doista potreban".

Vjerujemo kako bi ova i slične ustanove kojima svaka humanitarna donacija dobro dođe bile presretne kad bi se na ovakvu vrstu "povrata honorara" odlučili svi oni izvođači koji su tijekom godina pjevali za HDZ.

Pročitajte više