Članica popularne ženske grupe: Sve smo morale potražiti psihološku pomoć

Foto: Instagram

Little Mix je popularna engleska ženska grupa, nastala na britanskoj verziji X Factora 2011. godine. To je prva i jedina ženska grupa koja je pobijedila u tom showu. Postava se sastojala od Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall, Perrie Edwards i Jesy Nelson, prije njezina odlaska iz grupe 2020.

Pobjeda u X Factoru im je donijela golemu popularnost. Njihovi hitovi bili su na vrhu glazbenih ljestvica u Ujedinjenom Kraljevstvu, a svojim koncertima brzo su rasprodavale arene. Pjevačica Leigh-Anne Pinnock napisala je autobiografiju pod nazivom Believe. Tamo je progovorila o usponima i padovima grupe.

Morale su potražiti psihološku pomoć

Jesy Nelson je svojom odlukom da napusti grupu izazvala mnogo problema u odnosima s javnošću. Obožavatelji nisu odobravali njezin odlazak iz Little Mixa, a objavljeno je i puno vijesti o sukobima među djevojkama. Pinnock tvrdi da je iznenadni odlazak Jesy ostavio nju i preostale dvije članice grupe traumatizirane i da su morale potražiti psihološku pomoć.

"Bilo je složeno i bolno pomiriti se s tim. Sve smo to osjetile, tu bol i tugu. Sve se to činilo kao čudan prekid, a ja nisam bila spremna na to", piše u biografiji, prenosi BBC. "Nisam bila spremna na intenzitet tih emocija. Dogodilo se naglo i bilo je tužno, a onda je bilo zbrkano, što je sve učinilo još bolnijim", dodala je.

I Jesy je rekla da je sudjelovanje u grupi utjecalo na njezino mentalno zdravlje. "Istina je da je članstvo u bendu uzelo danak na mom mentalnom zdravlju. Stalni pritisak je prisutan kad si u ženskoj grupi i živjeti po tuđim očekivanjima je jako teško. Dođe vrijeme u životu kada se trebamo brinuti o sebi radije nego se fokusirati na to da drugi ljudi budu sretni", rekla je ranije Jesy.

Odlazak Jesy iz grupe opisuje kao "traumatično iskustvo"

Jade, Leigh-Anne i Perrie saznale su da Jesy odlazi iz benda preko odvjetnika, a ona ih je naknadno i blokirala na društvenim mrežama. Grupa trenutno ne djeluje, dok je Leigh-Anne zaplivala solo vodama.

"Tijekom svoje karijere bila sam na terapiji. Kad smo odlučili pauzirati Little Mix, osjetila sam potrebu vratiti se. Sve smo. Bile smo obitelj, nas četiri smo bile kao sestre, i to od tinejdžerskih dana, pa nije pretjerano reći da je gubitak članice benda traumatično iskustvo. Kada dugo osjećate ljubav i podršku druge osobe, a to odjednom nestane, nikada ne shvatite u potpunosti zašto je bolno", kazala je.

"Terapija mi je pomogla, pomogla je svima nama da procesuiramo što se dogodilo i da se nosimo s emocijama koje su došle s time. Sav taj nered daleko je iza mene i nije vrijedan komentiranja. Nastavile smo dalje u nešto ljepše i jače", dodala je. Kaže da su se njih tri nakon odlaska Jesy držale zajedno jer su jedine znale kroz što su sve zajedno prošle u karijeri.

I dalje nisu u kontaktu

I Jesy je počela sa solo karijerom. U listopadu 2021. objavila je singl Boyz s Nicki Minaj, nakon čega su je optužili za black fishing (kada osoba bijele rase pokušava izgledati kao osoba crne rase). Tada su procurile poruke u kojima je Leigh-Anne prozvala Jesy zbog tog incidenta. 

U memoarima je napisala da je osjećala paralizirajuću tjeskobu te da je pokušavala izbjegavati društvene mreže kako ne bi vidjela razne natpise jer se u tom periodu oporavljala od carskog reza. "Onda me nešto prekrasno izvuklo iz te spirale - moja beba mi se nasmiješila prvi put", piše Leigh-Anne.

Jesy je ove godine rekla da i dalje nije u kontaktu s djevojkama iz grupe, dok Leigh-Anne kaže da je ljubav među njima bila stvarna i da se rado sjeća njihovih uspjeha.

"Sada vidim da nam ništa što se dogodilo od našeg rastanka ne može uzeti ono što smo imale. Ljubav koju smo osjećale jedna za drugu je bila valjana i stvarna, nije važno što se dogodilo nakon toga. Ta sjećanja su mi draga i istinita. Ta iskustva su me izgradila u osobu koja sam danas i ništa od toga nikad neće biti izbrisano", piše Pinnock u memoarima.

Pročitajte više