CNN objavio listu najboljih nudističkih plaža svijeta, na njoj je i jedna iz Hrvatske

Foto: Shutterstock

CNN je nedavno objavio listu najboljih nudističkih plaža na svijetu.

Izdvojili su samo 20 plaža iz cijelog svijeta, a na listi se našla i jedna hrvatska - Nugal. Smještena je na Makarskoj rivijeri, između gradova Makarska i Tučepi.

"Okružena strmim liticama i sjenama borova, do ove plaže nasuprot otoka Brača dolazi se uskom stazom. Obavezno ponesite debeli ručnik ili čak ležaljku jer je površina plaže šljunčana, a ne pješčana. Nugal je od najbližeg grada udaljen oko pola sata hoda, a do njega se može doći i brodom iz Makarske ili Tučepa", piše CNN.

Ostale plaže

Osim hrvatske plaže Nugal, na CNN-ovoj listi najboljih nudističkih plaža su se, među ostalima, našle i Chihuahua Beach (Urugvaj), Nida nudist beach (Litva), Little Palm Beach (Novi Zeland), Lady Bay Beach (Australija), Red Beach (Grčka), Platja des Cavallet (Španjolska)...

"U cijelom svijetu postoji puno plaža za sunčanje i plivanje na kojima nije obavezno nositi odjeću. Mekani pijesak, topli povjetarac i nježni valovi su ono što čini izvrsne plaže. Popularnost nudističkih plaža raste iz godine u godinu te ih je sve više", piše u članku.

Pročitajte više