CNN piše o Salajlandu: "Hrvat je pretvorio svoje imanje u zapanjujući festival"

Foto: Ena Dragičević/Index

ZA SALAJLAND svi iz Hrvatske i okolice znaju, no priča o ovom očaravajućem božićnom imanju došla je i do CNN-a. Naime, na imanju obitelji Salaj, veličine 10 hektara, svake se godine pale tisuće lampica i stvara se prava božićna bajka.

Pet milijuna lampica

CNN piše da je Hrvat svoje imanje pretvorio u zapanjujući festival.

"Već više od 20 godina Zlatko Salaj svoj obiteljski dom pretvara u očaravajući božićni tematski park. Ove godine tvrdi da je upotrijebio 5 milijuna lampica kako bi privukao procijenjenih 100.000 posjetitelja", piše CNN o Salajlandu.

 

U njihovom videoprilogu Zlatko Salaj objasnio je kako je došao na tu ideju. Kaže da je s poslom krenuo 2001. godine, kada se vratio iz Jordana. Na početku je na imanju bilo 70.000 lampica, a sada ih je, kako tvrdi, nevjerojatnih 5 milijuna.

Salaj otkrio kako je došao na ideju o ukrašavanju imanja

"Predložio sam svojoj pokojnoj supruzi da kupim 70.000 žaruljica i okitim jedan dio imanja. Ona je to vrlo rado prihvatila jer je znala da nisam imao nikakav borić kad sam bio dijete. I tako je to krenulo... Zatim je nastao velik interes, ljudi su se bojali doći u dvorište, gledali su s ceste.

Onda sam dolazio do njih i zvao ih pa su me pitali hoće li iduće godine biti još više lampica. Rekao sam im: 'Ako vam se sviđa, bit će.' Onda sam napravio 100.000 lampica i tako se svaku godinu povećavalo", rekao je.

Božićna čarolija svjetla by Salaj, poznata kao Salajland, ove godine otvorila je svoja vrata 1. prosinca 2023. i trajat će do 8. siječnja 2024. Imanje se može posjetiti svakog dana od 14 do 21 sat, uključujući i vikende i blagdane.

Pročitajte više