Conan se vratio

CONAN O`BRIEN napokon je preuzeo voditeljsku stolicu "Tonight showa" u kojoj se punih petnaest godina "marinirao" odlični Jay Leno čiji je financijski uspjeh (za čelnike NBC-a najvažniji) bio toliko golem da se jednostavno prebacio u raniji termin i kroz nekoliko će mjeseci prethoditi emisiji koju je donedavno vodio.

"Late night" koji je do drugog mjeseca ove godine pripadao O`Brienu preuzeo je popularni komičar i bivši SNL-ovac Jimmy Fallon koji se u ulozi voditelja snašao sasvim solidno i ostvaruje odličnu gledanost iako će mnogi zaključiti da se njegov nervozni stil vođenja teško može mjeriti s nešto manje nervoznim stilom Conana O`Briena koji je u petnaestogodišnjoj karijeri postao jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja. No, Fallon će vremenom srasti s voditeljskom ulogom i vjerojatno postati daleko kvalitetniji jer ni O`Brien, koji prije preuzimanja "Late Nighta" nije imao voditeljskog iskustva (bio je jedan od scenarista popularnih "Simpsona"), na početku nije doživio hvale televizijskih kritičara koji su ga u prvoj fazi karijere mnogo puta "pokopali".

Prvog lipnja Conan je odradio prvi show i sve upućuje na to da će svoj posao odraditi fantastično.

Format je u najvećem dijelu ostao isti

Realno gledajući, malo se toga promijenilo jer format je u najvećem dijelu ostao isti. U otprilike četrdeset i pet minuta talk-showa izredalo se sve ono na što smo od O`Briena navikli vidjeti. U Los Angeles je dovukao i veći dio njujorške ekipe pa je i humor ostao na istom nivou s tim da se već iz prve emisije vidi da će neko vrijeme inspiraciju crpiti iz vlastite aklimatizacije na život na zapadnoj obali. Bend pod vodstvom Springsteenova bubnjara Maxa Weinberga također je prebačen u Los Angeles.

Prvi gost je bio uvijek odlični Will Ferrell koji je u emisiju ušao na nosiljci koju su nosila četiri roba, a kao glazbeni gosti pojavili su se Pearl Jam koji su unatoč odličnoj produkciji izveli prilično labav nastup zahvaljujući pjevaču koji je te večeri očito bio izvan forme.

Zanimljivi detalj je i povratak Andya Richtera koji je u ulozi O`Brienova "sidekicka" posljednji puta bio prije punih devet godina, a ovog puta pripala mu je uloga najavljivača i glumca u raznoraznim skečevima. Richter je nakon odlaska iz "Late nighta" neko vrijeme pokušavao ostvariti glumačku karijeru, a svojevremeno je pokušao progurati i televizijsku seriju naziva "Andy Barker P.I." koja je doživjela samo šest epizoda nakon kojih je zauvijek ugašena unatoč sasvim solidnim kritikama. Između Richtera i O`Briena uvijek je postojala odlična kemija pa je pravi užitak vidjeti ih ponovno zajedno.

Jay Leno se vraća tek najesen

Jay Leno sa svojim talk-showom, privremeno nazvanim "The Jay Leno Show", vraća se tek najesen, a prikazivat će se sat vremena prije "Tonight showa". Zbog velike satnice koje će dvije emisije na tjednoj bazi zauzimati u programu NBC-a ugašene su i mnoge serije oko čijeg se opstanka kalkuliralo.

Sve u svemu, prva emisija odrađena je profesionalno, studio je puno veći i produkcija djeluje daleko ozbiljnije, a valja uzeti u obzir i činjenicu da je prva epizoda samo lagani uvod. Gledanost prve epizode bila je fantastična jer ostvario je najbolji rezultat istog showa u protekle četiri godine dok je gledanost posljednje epizode "Late nighta" prebacio za nevjerojatnih 173 posto.

Ovog tjedna od gostiju će se pojaviti Tom Hanks, Gwyneth Paltrow, Ryan Seacrest, Bradley Cooper i Julia Louis-Dreyfus dok će glazbeni gosti biti Green Day, Sheryl Crow, John Mayer Trio i Chickenfoot.

Hrvoje Marjanović
Foto: JLP

Pročitajte više