Condé Nast Traveller objavio mjesta s najljubaznijim ljudima, na listi hrvatski grad

Foto: Shutterstock

MAGAZIN za putovanja Condé Nast Traveller objavio je listu mjesta s nasmijanim i najljubaznijim ljudima u Europi, a o tome su odlučivali glasovi njihovi čitatelja. "Kao i u svemu, ljudi su ti koji unaprjeđuju mjesta, a europski gradovi su dom nekima od najljubaznijih stanovnika na svijetu", piše u tekstu.

Dubrovnik i Beograd našli su se na listi

Naveli su deset gradova koji su najsrdačniji, a među njima našao se i Dubrovnik, i to na osmom mjestu. Osim ljubaznih ljudi, istaknuli su dubrovačke zidine, trgovačke ulice, baroknu arhitekturu te more. "Sve to doprinosi stvaranju eteričnog ugođaja", napisali su.

Na listi je i Beograd. "Modna, umjetnička i glazbena scena ovdje vrvi i vrijedi ih istražiti", pišu.

Prvo mjesto zauzeo je talijanski grad Siena. "Postoji obilje kafića, obiteljskih restorana, a grad je poznat po godišnjem Paliu, utrci konja bez sedla koja se održava svakog ljeta na Piazza del Campo", napominje se u članku. Mještani su, naravno, poznati po svojoj toploj dobrodošlici.

Na drugom mjestu našao se irski grad Cork. "Ovo mjesto ima veliku osobnost, uzbudljivu kulinarsku scenu, obilje kafića, galerija, muzeja i legendarne tržnice hrane", pišu.

Cijeli popis: 

10. Ljubljana, Slovenija
9. Bukurešt, Rumunjska

8. Dubrovnik, Hrvatska
7. San Sebastián, Španjolska
6. Málaga, Španjolska
5. Beograd, Srbija
4. Helsinki, Finska
3. Dublin, Irska
2. Cork, Irska
1. Siena, Italija

Pročitajte više