Costner otkrio tajnu o filmu "Bodyguard": "To uopće nije bila Whitney"

Foto: Press

PROMOVIRAJUĆI novu Netflixovu dramu "The Highwaymen", 64-godišnji Kevin Costner prisjetio se suradnje s Whitney Houston u filmu "Bodyguard" te otkrio jedan dosad nepoznati detalj - žena koju glumac nosi na plakatu filma uopće nije ona.

"To zapravo uopće nije Whitney. Otišla je doma, a to je snimila njezina dublerica, njezina glava je bila zakopana u moje rame, što je bilo i prikladno. Bila je jako uplašena", rekao je Costner za Entertainment Weekly i priznao kako je odmah znao da će to biti plakat filma.

"Izabrao sam tu fotografiju jer ju je slikao moj prijatelj Ben Glass. Poslao sam je Warner Brothersu i rekao - imate poster. Podsjećalo je na radnju. Fotografija nije obrađivana", izjavio je Costner i dodao da je fotografija snimljena dan nakon legendarne scene iz filma "Bodyguard".

Šefovi studija njegovom idejom isprva nisu bili pretjerano oduševljeni. "Plakat im se nije sviđao jer se na njemu nije vidjelo Whitneyino lice. Poslali su mi pet verzija na koje su dodali njezinu glavu. Rekao sam: 'Dečki, mislim da smo ga imali prvi put.' I tako je nastao taj poster", ispričao je Costner.

"Bodyguard" je zaradio više od 400 milijuna dolara diljem svijeta, pale su i dvije nominacije za Oscara, a album s pjesmama Whitney Houston najprodavaniji je filmski soundtrack u povijesti. Costner i Houston na snimanju su postali veliki prijatelji pa je glumac održao emotivni govor na sprovodu tragično preminule pjevačice 2012. godine.

Pročitajte više