Čovjek pronašao prsten vrijedan gotovo 300 tisuća kuna. Evo što je napravio s njime

Foto: Instagram

MUŠKARAC je na jednoj plaži u Floridi pronašao platinasti prsten s dijamantom u vrijednosti od 40 tisuća dolara, što je oko 295 tisuća kuna.

Joseph Cook pronašao je prsten dok je pretraživao plažu Hammock u St. Augustineu u Floridi koristeći svoj detektor metala, a skupocjeni prsten s dijamantom na kraju je odlučio vratiti vlasnicima. 

Sve je snimio za TikTok i Instagram i na videu se može vidjeti kako vadi prsten iz pijeska i uzbuđeno govori. "Čovječe, nema šanse! Pogledajte tog zločestog dečka. Kunem se da je ovo najveći dijamant koji sam ikada pronašao na plaži", rekao je Cook.

Cook je potom krenuo u potragu za osobom koja je izgubila prsten, a kontaktirao je lokalne draguljarnice kako bi mu pomogle. 

Pronašao je vlasnike

"Otišao sam u jednu zlatarnicu i rekli su mi da vrijedi 40 tisuća dolara. Pomislio sam tada: 'Bože, što to stoji u mom skuteru tjedan dana.' Nisam mogao vjerovati", rekao je Cook koji je isprva mislio kako je na plaži iskopao novčić.

Dva tjedna nakon što je pronašao dijamantni prsten počeo je primati pozive s nepoznatih brojeva na koje se isprva nije obazirao, ali onda je pomislio da bi to mogli biti vlasnici prstena. Na kraju je preko videopoziva imao razgovor s parom iz Jacksonvillea koji je izgubio sličan prsten. I pokazalo se da je to bio taj.

"Bili su prilično sretni. Supruga je bila na videopozivu i samo je rekla 'O, moj Bože, ne mogu vjerovati', a onda je počela plakati", prisjetio se Cook.

Pročitajte više