Čovjek s Raba: "Netko mi je upucao mačka, ubijen je na mjestu gdje se djeca igraju"

Foto: Privatni album

ČOVJEK s Raba (podaci poznati redakciji Indexa) tvrdi da mu je netko u blizini kuće upucao mačka koji je od posljedica odmah uginuo.

"Mačak se zvao Žuži, imao je 3 godine i bio je ravnopravni član obitelji. Mačak je spavao s klincima u krevetu, tako da kad je nađen ubijen to je stvarno za cijelu obitelj bio ogroman šok. Mačak je kastriran i nije odlazio dalje od pedesetak metara od kuće, daleko smo od ceste pa smo mislili da je siguran. Postoje tri ili četiri kuće za koje postoji mogućnost da su to napravile", kaže Rabljanin. 

"Našao ga je susjed dvadesetak metara od naše kuće. Dogodilo se i prije nekoliko godina kad je drugi mačak pogođen, ali u butinu pa je preživio, ovaj je pogođen u trbuh. Ne mogu reci na kog konkretno sumnjam, sve kuće koje možda imaju zračne puške i sa svim susjedima smo dobri.

Druga mogućnost je ta, u polju nedaleko (300-400) metara u nedjelju su lovci organizirali lov na zečeve i fazane, to je daleko, preko ceste koju mačak nikad nije prelazio. No, moguće je da je netko od njih iz pakosti pogodio mačka koji se izležavao, a to se vidi iz polja", dodaje.

"To se nije moglo dogoditi slučajno"

"Mačka nije nitko mogao ubiti slučajno, mačak je ogroman jako čupav i vidi se da je nečiji kućni ljubimac, uostalom i svi ovdje znaju da je to nas mačak. Prijavljeno je policiji, ali neće biti ništa, svi policajci ovdje također su lovci, a mjesto je malo", kaže.

"Situacija je takva da je slučaj prijavljen policiji. Svi susjedi koji su mogući počinitelji su lovci. Svi inspektori koji su na otoku Rabu su lovci. Znači otprilike kao da vama netko prijavi prijatelje s kojima ste svaki vikend pijani zajedno. Siguran sam da istrage neće biti. Vjerujem da i znaju tko je, ali su zataškali", dodaje Rabljanin.

Na mjestu gdje je mačak ubijen mi se djeca igraju. Na Rabu postoji lovište i u nedjelju je bio organiziran lov, a lovište je oko 1 km udaljeno od naše kuće. Dobio sam informaciju da ekipa lovi, iako ne smije, zečeve i fazane oko naše kuće", zaključuje.

Iz MUP-u Primorsko-goranske županije kažu da Policijska postaja Rab provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

"Tek po utvrđenim činjenicama znat će se je li riječ o kaznenom djelu iz članka 205. Kaznenog zakona za koje su predviđene novčane kazne, ali i kazna zatvora do jedne godine", kažu iz MUP-a.

Pročitajte više