Creme della creme sezone: Kako "Jezikova juha" loše restorane kuha

NAKON punih jedanaest nastavaka u kojima smo pratili sudbine prljavih restorana, lijenih i nemaštovitih kuhara i kuharica, lignji sumnjivog podrijetla i gorućih tava, večeras je kuharska zvijezda Stephan Macchi za RTL-ove gledatelje izabrao sezonski creme della creme "Jezikove juhe", koji je obilovao najviše - svađama.

Tema: Jezikova juha: članci, fotografije, videoclipovi

Stephan se s prijavljenim restoranima i osobljem najviše sukobljavao zbog prljavih kuhinja, s kojima bi se namučile i legendarne Britanke Kim i Aggie koje su se, baš poput njega, u svojoj karijeri svačega nagledale, naslaga masti i najezdi žohara koje su na mjestu gdje se priprema hrana apsolutno zabranjene. "Kuhinju nije dovoljno dezinficirati jednom godišnje, to se mora u godini dana činiti mnogo, mnogo puta", uporan je Stephan iako je i sam svjestan da su njegovi savjeti ponekad uzaludni.

Nekima nije bilo pomoći

Uzaludni su bili i oni savjeti o pripremi hrane, barem u većini slučajeva, jer, osim što smo naučili kako treba pravilno kuhati i održavati kuhinju, Stephanova nas je emisija naučila i da kuharice s iskustvom svoje iskustvo ne žele mijenjati ni pod koju cijenu jer ga smatraju vrednijim od njegova. Baš kao što on, uostalom, svoje smatra vrednijim, tako da su mnoge od prikazanih epizoda, saznali smo, završile onako kako su i počele - katastrofalnom hranom i katastrofalnim uvjetima rada, najčešće zbog obostrane tvrdoglavosti i nesklonosti timskom radu.

Svadljivo osoblje najčešće je u konfliktu sa svima, pa i međusobno



Međutim, nije se samo Stephan svađao s neposlušnim osobljem - često su se oni svađali među sobom, rušili nogama cvijeće od bijesa i vikali iz petnih žila samo kako bi dokazali da naučiti kuhati nije lako, a biti vrhunski kuhar još manje. Ipak, pod Macchijevom palicom mnogi su restorani svoju ponudu popravili, neki i izvan slućenih razmjera, što je rezultiralo Stephanovim zadovoljstvom, zadovoljstvom gostiju i, na koncu, zadovoljstvom brutalno prozivanih kuhara/kuharica.

Stephan Macchi: Jedva čekam novu sezonu

I time je Stephan zaključio svoju kulinarsku televizijsku avanturu, barem za ovu sezonu, a vlasnike restorana pustio da odahnu. Ipak, ne zadugo, jer ovaj nam se simpatični kuhar bez dlake na jeziku (a ni u jajetu još uvijek nije nijednu pronašao) na male ekrane opet vraća, a tome se, kaže, iznimno veseli. "Iako je ponekad bilo naporno i teško, ovo je jedno veliko iskustvo koje se pamti. Smijeh, veselje i rad obilježili su ovu sezonu, jedva čekam drugu!", rekao nam je Stephan na kraju svoje kulinarske avanture, a i nama preostaje samo jedno - s veseljem pričekati novu porciju "Jezikove juhe" i to da hrvatski restorani napokon poprave svoju ponudu, pa makar uz pomoć televizijskog "Francuzeka".

Pročitajte više