Crnogorci o optužbama za nepravilnosti u glasanju: Procedura je bila redovna

Foto: EPA

NAKON što je Europska radiodifuzna unija objavila da je na Eurosongu došlo do nepravilnosti u glasanju žirija iz šest europskih zemalja, pojavile su se sumnje, kako prenosi Blic, da je uzrok problema glasanje na temelju dobrosusjedskih odnosa. Naime, Hrvatska i Crna Gora su dale 12 bodova srpskoj predstavnici, a Crna Gora je jedna od šest zemalja u kojima postoji sumnja na nepravilnost.

Na tu je informaciju reagirao eurovizijski tim Crne Gore, koji je u priopćenju naveo da je glasanje u studiju Radio televizije Crne Gore "proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno ovjereno od strane EBU". Napomenuli su da ne vide nikakav razlog za sumnju u bilo kakvu nepravilnost.

Boris Raonić, generalni direktor Radio televizije Crne Gore, izjavio je da je tražio objašnjenje od EBU-a.

Podsjetimo, nakon što je EBU došla do zaključka o nepravilnostima u glasanju nakon druge generalne probe drugog polufinala Eurosonga, sa svojim je partnerima izračunala zamjenski rezultat za svaku zemlju u pitanju za drugo polufinale i za veliko finale. Osim Crne Gore, na popisu su se našli Azerbajdžan, Gruzija, Poljska, Rumunjska i San Marino.

Pročitajte više