Crnogorka nakon posjeta Americi: Ovdje je ogroman jaz između bogatih i siromašnih

Foto: Screenshot Instagram

Crnogorka Nikolina Pavićević, koju na Instagramu prati više od 80.000 ljudi, objavila je video u kojem je podijelila svoje iskustvo s putovanja u Ameriku. Istaknula je kako joj je odlazak u Ameriku bio sjajno iskustvo, no postoji nekoliko stvari koje joj se nisu svidjele.

"Hrana mi je ili prejaka ili previše slatka, a ja nisam netko tko baš voli slatko. Porcije su im jako velike", rekla je Nikolina u videu i snimila komad pizze koji je kupila. Dodala je da je bio jako mastan. 

Potom je ispričala da Amerikanci jako promoviraju svoju vojsku. "Apsolutno svuda su neka vojna obilježja. Pozivaju ljude da se priključe vojsci na aerodromu, na ulici. Počele su reklame na YouTubeu izlaziti. Zamislite, čak i na sportskim događajima posvećuju jedan segment veteranima", objasnila je influencerica.

Nije joj se svidio, kaže, ni jaz između bogatih i siromašnih.

 "U Americi je ogroman jaz između bogatih i siromašnih i to je baš očigledno. Ljudi ovdje su nam rekli da uopće nije teško postati beskućnik. Samo izgubite posao i to je to. Uglavnom, nemate neki sistem podrške koji vam može pomoći. Ono što je tužno je što je obično izlaz iz siromaštva upravo da se priključite vojsci", rekla je Nikolina.

Njezina objava izazvala je puno komentara. 

"Ogromni broj beskućnika i ovisnih o drogi dok ogromne novce ulažu u vojni kompleks i tuđe ratove", "Hrana užas, a konzumerizam strašan. Te dvije takve stvari nigdje u svijetu nisam vidjela, a posjetila sam više od 80 zemalja", "Čekaj da vidiš njihov zdravstveni sustav", "I nigdje ne možeš bez automobila", pisali su ljudi. No neki su joj poručili da ne bi trebala generalizirati Ameriku na temelju posjeta jednom gradu.

Pročitajte više