Cvetojevića i Maštruka u Senegalu zaustavio policajac Musa: "Piše kaznu, namrgodio se ko kišna godina"

Foto: Facebook

HRVATSKI Team Tesla, koji sudjeluje na ovogodišnjem reliju Budapest – Bamako uspješno je prešao Saharu, a manji su ih problemi zatekli u Gambiji. Jedan od članova tima, poduzetnik Saša Cvetojević, u duhovitom je statusu opisao što im se dogodilo .

Već na izlasku iz Dakara doživjeli su bliski susret s afričkom policijom u vidu mladog policajca Muse.

Cvetojevića i Maštruka u Sahari napali bijesni Mađari: "Bilo je to pitanje života i smrti"

"Prvo ludnica na izlazu iz Dakra. Svatko vozi kako hoće, upada ekipa sa svih strana... i onda, mene zaustavi mladi policajac Musa. Musa oštar, ima gard. Daj vozačku, piše kaznu Musa, namrgodio se k'o kišna godina. Veli - sad moraš u stanicu platiti kaznu, pa se vrati po vozačku. I ode Musa regulirati promet na svom kružnom toku. No, znamo već igru, 20 minuta kasnije, Musa i ja najbolji frendovi. Majke mi, suza mu na oko posla kad se rastajasmo. Majica Luke Modrića, s kojim sam najbolji frend, baterijski punjač za mobite i petit cadou, popraviše i Musi i meni raspoloženje", kaže Saša.

Nakon prelaska gambijske granice stvari su krenule malo lakše kad je uspio šarmirati četiri policajke.

"Na Gambijskoj strani se cijela postaja policije slikala s Teslom. Četiri policajke se napalile na Tomasa, nude brojeve telefona. Popalili nam svakom po 10.000 tih nekih senegalskih - afričkih franaka. Tomasu isto deset keka maznule, jer je zgodan", piše on.

Susreli su se s vojskom gdje su dobili neočekivano pojačanje.

"Frajer uperi pušku i veli - Biste li povezli mog kolegu do trajekta? Kako odbiti tako pristojan poziv? Tako dobismo novog člana - Francisa", otkrio je Saša.

Kad su napokon stigli na trajekt, nije se pokazao u skladu s očekivanjima.

"Ja očekivao nešto veličine broda za krstarenje, a dođe neka splav manja od Jadrolinijinog Prizna Žigljen prdekala.

Kad s njega krenula silaziti raja, rijeka ljudi, nema kraja. Kao kad su nekad na zvuk sirene radnici bježali iz Željezare ili Rafinerije (namjerno velika slova, sisačka spika) tako ovi izlaze i ne staju", podijelio je prilično živopisan opis.

Ni smještaj ih nije previše oduševio.

"Tražili “hotel” - doslovno sat vremena, označen nikako, ulice mračne level Kozari Bok - 10. Hotel je rupa, neopisiva, tko mu dade 7.5 na bookingu treba kod psihijatra. Tomas u krpe, Oleg i ja u lov na pivu i klopu. Svakom prema zaslugama", zaključio je on na kraju dana.
 

Pročitajte više