Čvrsta volja: Iako nema ni ruke ni noge, planira preplivati La Manche!

FRANCUZ Philipe Croizon u nesreći je ostao bez ruku i nogu, no to ga nije spriječilo da se počne pripremati za ispunjavanje vlastitog sna. Svoj cilj namjerava ostvariti u rujnu ove godine, kada će iz engleskog Kenta krenuti na plivačku rutu dugačku 35 kilometara. Isplivati kani u roku od 24 sata u francuskom gradu Cap-Gris-Nez u blizini Calaisa.

Philippe je bez udova ostao prije dvije godine kada je doživio strujni udar jačine 20 tisuća volti dok je pokušavao popraviti TV antenu. Nakon nesreće, hrabri se Francuz zarekao kako će voditi normalan život koliko je to moguće s obzirom na invalidnost. Gledanje jednog dokumentarca inspiriralo ga je da si kao cilj u životu postavi plivanje preko kanala La Manche.

Prije dvije godine jedva da je mogao dva puta preplivati bazen u susjedstvu. No, nakon intenzivnog treniranja plivanja koje traje 30 sati tjedno ojačao je dovoljno da se baci na ostvarivanje svoga cilja.

"To je moj san i odlučan sam u tome da ga ostvarim", rekao je Croizon. U tome će mu pomoći posebno dizajnirane peraje, a na putu će ga pratiti i cijeli medicinski tim spreman priskočiti mu u pomoć ako bude potrebno. 

Pročitajte više